Mega is een relatief nieuwe speler op de Belgische energiemarkt en probeert altijd de voordeligste tarieven aan te bieden. Op deze pagina vind je alle informatie over energieleverancier Mega, zoals het aanbod, de contactgegevens van de Mega klantendienst en hoe je een verhuis moet regelen.

Wat zijn de Mega tarieven?

De Mega tarieven worden over het algemeen gekenmerkt door hun lagere prijzen. Deze leverancier zet namelijk sterk in op het verlagen van de kosten om zo de beste prijzen aan te kunnen bieden. Volgens Mega is energie slechts energie en moet dit niet moeilijker worden gemaakt dan het eigenlijk is.

Dat groene stroom niet duur hoeft te zijn laat Mega goed zien. Alle elektriciteit van Mega is namelijk volledig afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Alle klanten ontvangen standaard groene stroom, zonder meerkost.

gas en elektriciteit
Mega contact

Informatie ontvangen over Mega? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor informatie over Mega of om klant te worden.

gas en elektriciteit
Mega contact

Informatie ontvangen over Mega?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Overzicht Mega tariefkaart

In de tabel hieronder is een overzicht van de Mega tariefkaarten weergegeven.

Overzicht Mega tariefkaart
 Mega CosyMega SmartMega Online
Soort tariefVariabelVariabelVariabel
Looptijd1 jaar1 jaar1 jaar
Groene stroom✔️✔️✔️
Online klantendienst✔️✔️✔️
Telefonische klantendienst✔️✔️
Factuur per e-mail✔️✔️✔️
Factuur per post✔️

Uit het Mega tariefkaart overzicht hierboven wordt vooral duidelijk dat de contracten van Mega vooral verschillen in voorwaarden. Daarnaast verschilt de vaste vergoeding van deze tarieven ook sterk, terwijl de prijs per kWh redelijk gelijk is.

Aanvullende diensten van Mega Energie

Mega Energie biedt op dit moment enkel gas en elektriciteit aan. Het is dus niet mogelijk om energie-gerelateerde diensten af te nemen, zoals dat bij enkele grote concurrenten wel het geval is. Denk hierbij aan het installeren van zonnepanelen, een thuisbatterij of isoleren van een woning.

Wel is het bij Mega mogelijk om te kiezen voor CO2-compensatie. Hierbij zal Mega alle CO2-uitstoot die vrijkomt bij het gebruiken van de geleverde hoeveelheid aardgas compenseren. Dit doen ze onder andere door te investeren in projecten die de CO2-uitstoot elders verlagen, bijvoorbeeld met het planten van bomen. Hierdoor is het mogelijk om je ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

gas en elektriciteit
Mega contact

Informatie ontvangen over Mega? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor informatie over Mega of om klant te worden.

gas en elektriciteit
Mega contact

Informatie ontvangen over Mega?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe Mega klantendienst contacteren?

De Mega klantendienst is op een aantal verschillende manieren te bereiken. De mogelijkheden om met Mega contact op te nemen zijn afhankelijk van de voorwaarden in je contract. Het is namelijk niet altijd mogelijk om gebruik te maken van het Mega telefoonnummer.

In de onderstaande tabel zijn de belangrijkste contactgegevens van de Mega klantendienst weergegeven.

Mega contact klantendienst
Contactmethode / reden contactContactgegevensOpeningstijden
Algemene Mega klantendienst+32 16 67 60 60Maandag t/m donderdag 8:30 tot 17:30 uur en op vrijdag van 8:30 to 17:00
Online klantendienst contactMega contactformulierReactie binnen enkele werkdagen

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht of op zoek naar meer informatie? Navigeer dan naar de Mega contactpagina.

Mega klantendienst gratis telefoonnummer Bij het Mega telefoonnummer betaal je het zonale tarief. Dit betreft dus geen gratis telefoonnummer. De kosten zijn afhankelijk van de voorwaarden in je mobiele abonnement.

My Mega klantenzone contact

Mega heeft een online klantenzone waarin je een groot aantal zaken betreffende je energiecontract gemakkelijk en snel kunt regelen. De My Mega klantenzone is beschikbaar voor alle klanten van deze leverancier en zorgt ervoor dat het steeds minder vaak nodig is om contact op te nemen met de klantendienst.

In de My Mega klantenzone is het onder andere mogelijk om alle gegevens in te zien, voorschotfacturen aan te passen en een energie verhuis door te geven.

My Mega login Inloggen in de Mega klantenzone? Ga naar de Mega loginpagina.

Hoe Mega verhuis regelen?

Bij het regelen van een verhuis komen een hoop zaken kijken. Des te beter dat het regelen van een Mega Energie verhuis erg gemakkelijk is. Bij deze energieleverancier is het namelijk mogelijk om je verhuis door te geven. Hiervoor heb je in ieder geval de verhuisdatum, het adres van je nieuwe woning en de persoonlijke gegevens van de contractant nodig.

Energieovernamedocument Mega

Hoewel je de meeste informatie betreffende je verhuis door kunt geven in de Mega klantenzone, is het toch aan te raden om het Mega overnamedocument in te vullen. Dit document geldt namelijk als het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

In het Mega overnamedocument noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters. Deze codes zijn te vinden op de zijkant van de meter of op de Mega factuur.

Vervolgens dienen de oude en nieuwe bewoners het document te ondertekenen en kun je het overnamedocument opsturen naar de Mega klantendienst. Dit kan via het contactformulier op de website van Mega.

Mega verhuis
Mega verhuis

Energiecontract van Mega verhuizen? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor het verhuizen van je contracten en de meterovername.

Mega verhuis
Mega verhuis

Energiecontract van Mega verhuizen?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Mega Energie review door Mijn Groene Energie

Mega is sinds 2014 actief op de Belgische energiemarkt, maar zag pas in 2018 een grote toename in het aantal klanten. Sindsdien hebben veel consumenten en kmo’s gekozen voor Mega als hun energieleverancier en is het bedrijf uitgegroeid tot de vier na grootste leverancier in België.

Energieleverancier laat Mega zien dat het aanbieden van groene stroom in combinatie met lage prijzen mogelijk is. Deze elektriciteit wekken ze echter niet zelf op, maar wordt aangekocht op de groothandelsmarkt. Hoewel het leveren van groene stroom al een groot pluspunt is, zou dit nog verder verbeterd kunnen worden door zelf te investeren in productiecapaciteit met hernieuwbare energiebronnen.

De klantendienst van Mega kan als het grootste minpunt worden gezien. Het bedrijf heeft tijdens de energiecrisis ontzettend veel vragen ontvangen, waardoor de wachttijden erg lang waren. Veel klanten hebben klachten ingediend en Mega heeft belooft de bereikbaarheid te verbeteren.

Is Mega een betrouwbare energieleverancier?

Mega heeft over afgelopen jaren veel nieuwe klanten kunnen verwelkomen. De klanten zijn vooral te spreken over de lage prijzen en het feit dat de geleverde elektriciteit groen is. Van de Vlaamse energieregulator VREG ontvangt de Mega klantendienst 1/5 sterren. De regulator heeft veel klachten over deze leverancier ontvangen, waardoor het een lage score ontvangt.

Mega ervaringen Om er zeker van te zijn of energieleverancier Mega de juiste keuze is, heeft Mijn Groene Energie een overzicht gemaakt met Mega reviews.

Is Mega Energie in de problemen?

Hoewel de klantendienst van Mega door de grote hoeveelheid vragen minder goed bereikbaar is, zijn er geen grote interne problemen. Mega is een financieel sterk bedrijf met dochterbedrijven in Nederland en Frankrijk. Het bedrijf voorziet geen problemen met betalingen en leveringen van elektriciteit en gas.

Bekijk alle artikelen over Mega