Wase Wind cv is een Vlaamse energieleverancier die groene stroom aan consumenten in Vlaanderen levert. Op deze pagina vind je alle informatie over Wase Wind, zoals de actuele tarieven, de contactgegevens van de klantendienst en informatie over klant worden.

Wat zijn de Wase Wind tarieven?

Wase Wind is een geheel Vlaamse energieleverancier en biedt groene stroom aan opgewekt door windenergie in Oost-Vlaanderen. Wase Wind is een kleine speler op de Belgische energiemarkt, waardoor het aanbod van deze leverancier beperkt is. Er is namelijk slechts één elektriciteitstarief met vaste prijzen en een looptijd van één jaar beschikbaar.

Het is niet mogelijk om aardgas af te nemen bij Wase Wind. Hiervoor zal je een contract af moeten sluiten bij een andere energieleverancier.

Overzicht energieleveranciers België Bekijk het overzicht met alle energieleveranciers in België.

Wase Wind tariefkaart

De Wase Wind tariefkaart is niet erg uitgebreid, aangezien er slechts één energietarief beschikbaar is. Bij dit energietarief ontvang je standaard groene stroom en heb je toegang tot de telefonische en online klantendienst.

In de tabel hieronder zijn de Wase Wind tarieven in 2022 weergegeven.

Wase Wind tarieven
Wase Windstroom
Soort contract Vast
Looptijd 1 jaar
Enkelvoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 48.18
Energiekost (€cent/kWh) 10.1532
Tweevoudige meter
Vaste vergoeding (€/jaar) 48.18
Dagtarief / piekuren (€cent/kWh) 11.4585
Nachttarief / daluren (€cent/kWh) 8.9442
Uitsluitend nachtmeter
Vaste vergoeding (€/jaar) 48.18
Energiekost (€cent/kWh) 8.9442

De bovenstaande prijzen gelden van 01/03/2022 t/m 30/06/2022 en zijn verlengd tot 31/12/2022. De prijzen zijn inclusief 6 % btw en gelden enkel voor de huidige klanten van Wase Wind.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Wase Wind zonnepanelen

Zoals de naam van deze energieleverancier al aangeeft is de belangrijkste energiebron van Wase Wind windenergie. Alle elektriciteit die Wase Wind levert is afkomstig uit windmolens in Vlaanderen. Het is bij Wase Wind niet mogelijk om te kiezen voor een andere energiebron, zoals zonne-energie.

Daarnaast focust Wase Wind zich enkel op de levering van elektriciteit. Er zijn dus geen Wase Wind zonnepanelen beschikbaar, waarbij deze leverancier de installatie verzorgd. Andere, vooral grote, energieleveranciers bieden wel extra diensten omtrent zonnepanelen aan.

Hoe Wase Wind klantendienst contacteren?

De klantendienst van Wase Wind is op een aantal manieren te bereiken. Bij deze leverancier kun je altijd gebruik maken van het telefoonnummer, ongeacht het gekozen energiecontract. Daarnaast heb je ook de keuze uit enkele online contactmogelijkheden.

In de tabel hieronder zijn de belangrijkste Wase Wind contactgegevens weergegeven.

Wase Wind klantendienst contacteren
Contactmethode Contactgegevens Openingsuren
Wase Wind telefoonnummer 03 707 19 01 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
Wase Wind e-mailadres [email protected] Reactie binnen een aantal werkdagen

Voor urgente vragen, zoals problemen met betalingen of foutieve facturen, is het aan te raden om gebruik te maken van het telefoonnummer. Minder urgente vragen of opmerkingen kunnen worden doorgegeven via het e-mailadres.

Niet de contactgegevens of informatie gevonden die je zocht? Bekijk de Wase Wind contactpagina voor een volledig overzicht.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Mijn Wase Wind klantenzone

Alle klanten van Wase Wind hebben toegang tot de online klantenzone, genaamd Mijn Wase Wind. In de Mijn Wase Wind klantenzone is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract zelf, online te regelen. Hierdoor is het in veel gevallen niet nodig om met de klantendienst contact op te nemen.

Bij Mijn Wase Wind inloggen? Navigeer naar de Mijn Wase Wind inlogpagina.

Wat is het Wase Wind adres?

Het kantoor van Wase Wind is gevestigd in Sint-Gillis-Waas. Dit is tevens het adres waar je al het briefverkeer gericht aan deze leverancier naartoe kunt sturen. Indien je dit adres wilt bezoeken is het aan te raden om eerst bij Wase Wind te informeren of dit ook mogelijk is op het gewenste tijdstip. Het Wase Wind adres is hieronder weergegeven.

Wase Wind cv
Samelstraat 21A
9170 Sint-Gillis-Waas

Hoe Wase Wind verhuis regelen?

Bij een Wase Wind verhuis zal het enkel mogelijk zijn om klant te blijven in Vlaanderen. Bij een verhuis naar Wallonië, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of het buitenland, zal je het energiecontract bij Wase wind moeten opzeggen.

Het doorgeven van een verhuis aan Wase Wind moet uiterlijk binnen zeven dagen na de verhuisdatum. Hiervoor zal je het energieovernamedocument in moeten vullen, waarin je de meterstanden en EAN-codes van de energiemeters noteert. Dit document dien je in te vullen voor je oude en nieuwe woning.

Wase Wind aandeel

Wase Wind is een coöperatieve vennootschap, wat betekent dat het alleen mogelijk is om klant te worden bij Wase Wind als je aandeelhouder bent. Door het aanschaffen van een Wase Wind aandeel, word je mede-eigenaar van Wase Wind en kun je meedelen in de winst in de vorm van dividend.

De aandeelhouders van Wase Wind kunnen elektriciteit afnemen bij deze leverancier onder gunstige voorwaarden. Daarnaast hebben alle aandeelhouders ook zeggenschap in de Algemene Vergadering, waardoor het mogelijk is om een aandeel te hebben in het bepalen van de koers van het bedrijf.

Eén Wase Wind aandeel kost € 255.

Hoe Wase Wind klant worden?

Zoals eerder gezegd, is het nodig om een aandeelhouder van Wase Wind te zijn als je elektriciteit wilt afnemen bij deze leverancier. Op dit moment heeft Wase Wind echter een klantenstop, waardoor het niet mogelijk zal zijn om een nieuw aandeel aan te schaffen. Of en wanneer het weer mogelijk zal zijn om Wase Wind klant te worden, is nog niet bekend.

Hoe Wase Wind contract opzeggen?

In België staan consumenten en kmo’s geheel vrij om te veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Ook bij Wase Wind is het mogelijk om het energiecontract op elk moment op te zeggen, zonder opzegvergoeding. Het Wase Wind aandeel kun je vervolgens ook weer verkopen.

Om over te stappen naar een andere leverancier zal je een nieuw energiecontract moeten afsluiten. Zodra je nieuwe contract is bevestigd, zal je nieuwe leverancier Wase Wind op de hoogte brengen van je overstap. Hierna zal Wase WInd het contract beëindigen en de meterstanden opvragen voor de slotfactuur.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar een groene energieleverancier.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Wase Wind review door Mijn Groene Energie

Mijn Groene Energie ziet Wase Wind als een belangrijke speler op de markt van groene energie. Hoewel het geen energieleverancier is waar iedereen klant kan worden en het maximale aantal klanten beperkt is, draagt Wase Wind sterk bij aan de energietransitie in België.

De tarieven van Wase Wind zijn erg laag vergeleken met de rest van de energieleveranciers. De klanten van Wase Wind genieten namelijk van een vast energiecontract dat aan het begin van 2022 werd afgesloten, toen de energieprijzen relatief laag stonden.

Daarnaast hebben de klanten van Wase Wind direct zeggenschap in de richting die het bedrijf vaart en kunnen aandeelhouders meedelen in de winst. Wase Wind streeft ernaar om altijd 5 % dividend uit te keren, maar dit kan oplopen tot maximaal 6 %.

Is Wase Wind betrouwbaar?

Doordat de klanten van Wase Wind ook eigenaar zijn van het bedrijf, bepalen de klanten in een grote mate de richting die het bedrijf vaart. Hierdoor kunnen onder andere de tarieven laag worden gehouden en zijn de voorwaarden aantrekkelijk. Hoewel de VREG geen beoordeling publiceert over de klantendienst van Wase Wind, kunnen we concluderen dat Wase Wind een betrouwbare energieleverancier is.

Bekijk alle artikelen over Wase Wind