Ebem is een Vlaamse energieleverancier die sinds 2003 actief is op de energiemarkt. Het energiebedrijf biedt elektriciteit en aardgas aan en levert daarnaast nog aanvullende diensten. Op deze pagina lees je alle informatie over Ebem zoals, tarieven, contactgegevens en meer!

Ebem tarieven

Ebem biedt geen vaste tarieven aan voor haar klanten. Momenteel biedt het energiebedrijf vier variabele tarieven aan, twee voor elektriciteit en twee voor aardgas. Steeds meer leveranciers in België maken de keuze om geen vast contract meer aan te bieden, mede door de huidige omstandigheden op de energiemarkt.

Ebem tariefkaart

In de tabel hieronder is de Ebem tariefkaart weergegeven. In de tariefkaart is te zien dat bij elk contract de telefonische- en online klantendienst bereikbaar is. Daarnaast bestaat de elektriciteit uit groene stroom, voor aardgas is dit niet het geval.

Voor de huidige prijzen bekijk je de Ebem tarieven.

Overzicht Ebem tariefkaart
  Ebem Groen Variabel Ebem Groen Basic + Ebem Aardgas Variabel Ebem Gas +
Soort contract Variabel Variabel Variabel Variabel
Looptijd Onbepaalde duur Onbepaalde duur Onbepaalde duur Onbepaalde duur
Groene stroom ✔️ ✔️
Online klantendienst ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Telefonische klantendienst ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Factuur per e-mail ✔️ ✔️ ✔️ ✔️

Soorten Ebem energie

De geleverde stroom van ebem is afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. De elektriciteit bestaat merendeels uit biogas en biomassa. Echter, gebruikt Ebem garanties van oorsprong om de grijze stroom groener te maken.

Zoals eerder benoemd levert Ebem aardgas en elektriciteit aan haar klanten. De contracten voor elektriciteit bestaan uit Ebem Groen Variabel en Ebem Groen Basic +. Beide energiecontracten zijn voor onbepaalde duur. Daarnaast is de geleverde stroom volledig afkomstig van België. Voor aardgas is er Ebem Aardgas Variabel en Ebem Gas +. Ook hier hebben beide contracten een looptijd van onbepaalde duur.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Aanvullende diensten Ebem

Sommige energieleveranciers bieden extra diensten aan, zoals het leveren van zonnepanelen of helpen bij het installeren van een thuisbatterij. Naast het leveren van elektriciteit en aardgas, biedt Ebem ook aanvullende diensten aan. Zo heeft de leverancier een samenwerking met Ecopower om houtpellets en briketten te leveren aan klanten. Beide oplossingen dragen bij aan een beter milieu.

Ebem houtpellets

De Ebem houtpellets zijn gemaakt van duurzaam geoogst hout en zijn lokaal geproduceerd. De uitstoot is laag, maar pellets hebben een hoog rendement. Als je op zoek bent naar een duurzaam alternatief voor verwarmen op brandhout of stookolie, zijn de houtpellets een groene oplossing.

Ebem briketten

Kiezen voor Ebem briketten is ook een duurzame oplossing. Daarnaast zijn briketten geschikt voor elk toestel waar je brandhout in kunt stoken. Hierbij hebben de briketten een ENplus A1-kwaliteitslabel, een keurmerk wat behoort tot de beste pellets van Europa. De briketten en pellets zijn eenvoudig te bestellen via de Ebem website of rechtstreeks via de website van Ecopower.

Vragen over de Ebem aanvullende diensten? Wil je meer informatie over de extra diensten die worden aangeboden? Bekijk dan deze pagina om te kijken hoe je het beste met Ecopower contact kunt opnemen.

Ebem contact klantendienst

Met Ebem contact opnemen is op verschillende manieren mogelijk. Zo is er een Ebem telefonische klantendienst en Ebem e-mailadres. De Vlaamse leverancier is relatief klein, toch wordt haar klantendienst goed beoordeeld uit verschillende Ebem ervaringen en door de VREG. In de onderstaande tabel zijn de belangrijkste Ebem contactgegevens weergegeven.

Ebem contact
Contactmethode Contactgegevens Openingsuren
Klantendienst Ebem 014 43 10 31 Maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur
Ebem Contactformulier Ebem contactformulier Reactie binnen enkele werkdagen
Sociale netwerken Facebook
E-mail Ebem [email protected] 24/7 bereikbaar

Wat is het Ebem adres?

Het Ebem hoofdkantoor bevindt zich op het onderstaande adres:

Ebem bvba
Leopoldstraat 10 bus 001,
2330 Merksplas

Bovendien kun je briefverkeer naar de leverancier sturen naar het bovenstaande adres. Volgens Ebem is dit ook een bezoekadres. De Ebem openingsuren van het hoofdkantoor zijn op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en 13:00 tot 17.00 uur.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Mijn Ebem

Ook heeft de leverancier een klantenzone. Er is een inlogportaal van Mijn Ebem op de website van de leverancier. In Mijn Ebem kunnen klanten toegang krijgen tot een grote hoeveelheid aan persoonlijke informatie. Zo kun je energiefacturen terug vinden, gemakkelijk een Ebem verhuis doorgeven en zelfs persoonlijke gegevens aanpassen. Mijn Ebem is 24/7 bereikbaar en toont alle gegevens van jouw contracten.

Ebem contactformulier

Daarnaast is er een mogelijkheid om een Ebem contactformulier in te vullen en op te sturen als je vragen of problemen hebt. Soms is Ebem telefonisch minder goed bereikbaar, waardoor er wordt aangeraden om de klantenzone als eerste te raadplegen bij vragen en problemen.

Heb je nog steeds een vraag die onbeantwoord is of wil je juist snel een antwoord vinden op de vraag die je hebt over Ebem? Bezoek dan de pagina op de website van Ebem waar speciaal de meest meest gestelde vragen zijn weergegeven van klanten. Hier is het mogelijk om wellicht jouw antwoord te vinden.

Hoe regel ik een Ebem verhuis?

Een verhuis plannen gaat niet altijd gemakkelijk, daarom heeft Mijn Groene Energie alles voor jou op een rijtje gezet. Een nieuw adres doorgeven kan gemakkelijk via de website en online klantenzone van Ebem. Daarnaast is het noodzakelijk om een overnamedocument ondertekend op te sturen naar de energieleverancier.

Ebem energieovernamedocument

Verhuisdoos

Bij een Ebem verhuis is het cruciaal om tijdig het energieovernamedocument op te sturen. In dit document moet je een aantal gegevens invullen, zoals de actuele meterstanden en de EAN-codes. De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint met 54. Deze code is eenvoudig te vinden op de zijkant van energiemeters of op je Ebem energiefactuur.

Als het formulier compleet en ondertekend is, kun je het opsturen naar het Ebem e-mailadres of uploaden in het contactformulier op de website van de leverancier.

Hoe Ebem energiecontract opzeggen?

Ebem is enkel actief in Vlaanderen. Mocht je verhuizen naar een regio waar Ebem niet actief is, zoals Wallonië of Brussel, is het noodzakelijk op je huidige contract op te zeggen bij de leverancier. Dit kan je doen via de Ebem website of door Ebem telefonisch te bereiken.

Verhuis je naar een woning binnen Vlaanderen maar wil je alsnog je energiecontract opzeggen? Dan kan je moeiteloos een nieuw energiecontract afsluiten bij een andere energieleverancier die ook actief is in Vlaanderen. Zodra het nieuwe contract is afgesloten, wordt het contract bij Ebem automatisch stopgezet. Om er zeker van te zijn dat de opzegging goed verlopen is, raad Mijn Groene Energie aan om dit extra te controleren.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar een groene energieleverancier.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Ebem beoordeling door Mijn Groene Energie

Ebem is een Vlaamse energieleverancier die steeds groener wordt. De leverancier gelooft in het creëren van een duurzame economie en investeert daarom in lokaal hernieuwbare energie, zoals PV-installaties. Daarnaast biedt de leverancier aardgas en elektriciteit aan met variabele tarieven.

Ebem wordt beoordeelt met een goede score namens Greenpeace. Hier behaalt de energieleverancier een score van 15/20 in de groene stroom ranking. In deze ranking worden Belgische energiebedrijven gerankt door middel van hun investeringen in energiebronnen, groene warmte en de geleverde stroom. Hoe hoger de ranking hoe groener de leverancier is.

Ebem investeert namelijk veel in nieuwe projecten rondom groene warmte en investeert in hernieuwbare energiebronnen. Er is echter wel ruimte voor verbetering, bijna 20 % van de geleverde stroom komt van kernenergie.

Hierbij krijgt Ebem 4/5 sterren van de VREG voor haar dienstverlening. VREG beoordeelt leveranciers op de Belgische energiemarkt op haar klantendienst aan de hand van tweedelijns klachten. Deze klachten worden afgenomen per 5.000 huishoudelijke afnemers. Hierbij geldt dat energiebedrijven met een hoog aantal sterren een betere klantendienst hebben. Echter, in tegenstelling tot de Greenpeace beoordeling, beweert de VREG brandstofmix dat de geleverde energie van Ebem 100 % groen is.

Is energieleverancier Ebem betrouwbaar?

Ebem benoemt zichzelf als een betrouwbare energieleverancier, wat ook naar voren komt uit de VREG-test. Ook uit verschillende Ebem ervaringen en review sites komt naar voren dat de leverancier een prettige en duidelijke klantendienst heeft. Daarnaast is Ebem niet afhankelijk van gevestigde producenten, maar kan Ebem onafhankelijk energie aanbieden aan haar klanten.

Ebem ervaringen Om er zeker van te zijn of energieleverancier Ebem de juiste keuze is, heeft Mijn Groene Energie een overzicht gemaakt met Ebem reviews.

Hoe word ik Ebem klant?

Een Ebem klant worden kan moeiteloos via de website van de energieleverancier. Na vier stappen is de aanvraag al compleet en krijg je een bevestiging per e-mail. In deze stappen moeten persoonlijke gegevens worden ingevuld zoals het adres, maar ook welk energiecontract je wilt afsluiten. Dit geldt voor particuliere en zakelijke gebruikers.

Bekijk alle artikelen over Ebem