Eneco is een van oorsprong Nederlandse energieleverancier die in België is uitgegroeid tot een belangrijke speler. Het bedrijf levert volledig groene stroom opgewekt in ons land met wind- en zonne-energie. Eneco heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, waardoor ze vandaag de dag een groot gedeelte van de stroom in België opwekken.

Wat zijn de Eneco tarieven?

De Eneco tarieven zijn gemakkelijk te begrijpen en makkelijk van elkaar te onderscheiden. Daarnaast zijn de Eneco tarieven over het algemeen aantrekkelijk geprijsd doordat deze energieleverancier ook een grote producent van energie is geworden.

Eneco heeft sterk geïnvesteerd in het plaatsen van zonnepanelen en windmolens in België, waardoor deze leveranciers aan al haar nieuwe klanten volledig groene stroom, opgewekt in België kan aanbieden.

gas en elektriciteit
Eneco contact

Informatie ontvangen over Eneco? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor informatie over Eneco of om klant te worden.

gas en elektriciteit
Eneco contact

Informatie ontvangen over Eneco?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Overzicht Eneco tariefkaart

In de onderstaande tabel is een overzicht van de Eneco tariefkaarten weergegeven. Op dit moment biedt Eneco twee verschillende soorten energiecontracten aan, namelijk het Zon en Wind Flex contract en het Zon en Wind Variabel contract.

Eneco tariefkaart april 2024
AspectEneco Zon en Wind FlexEneco Zon en Wind Vast
LooptijdOnbepaalde duurOnbepaalde duur
Soort contractVariabelVast
PrijsgarantieMaandelijklse indexatie1 jaar vaste prijs
Online klantendienst✔️✔️
Telefonische klantendienst✔️✔️
Factuur per post mogelijk✔️✔️
Groene stroom✔️✔️
Stroom uit België✔️✔️

Het vaste tarief van Eneco heeft een looptijd van onbepaalde duur. Er is dus geen specifieke einddatum van het contract vastgesteld. Overstappen zonder opzegboete is echter op elk moment mogelijk en de prijzen van het contract staan gedurende één jaar vast. Na het eerste jaar worden de prijzen aangepast aan de marktprijs van dat moment. De prijzen van het variabele tarief worden elke drie maanden aangepast.

Vraag voor de Eneco klantendienst? Bekijk alle Eneco contactgegevens.

Aanbod energie diensten Eneco Belgium

Net zoals bij de meeste grote energieleveranciers, is het bij Eneco ook mogelijk om een aantal energie gerelateerde diensten af te nemen. Vaak is het aantrekkelijk om deze diensten bij je energieleverancier af te nemen doordat je kortingen kunt ontvangen. Bekijk alle informatie over de volgende Eneco diensten hieronder:

  • Eneco zonnepanelen;
  • Eneco laadpaal;
  • Eneco thuisbatterij.

Wat zijn Eneco zonnepanelen?

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om zonnepanelen te laten installeren. Door de hoge energieprijzen, de beschikbare zonnepanelen premies en een hogere injectievergoeding, zijn zonnepanelen financieel zeer interessant. Daarnaast wekken ze ook nog eens groene stroom op.

Bij Eneco is het mogelijk om via hun zonnepanelenpartner het hele systeem te laten installeren. Hierbij wordt ook een omvormer geplaatst, de premies aangevraagd en de installatie gekeurd. Daarnaast ontvang je bij de Eneco zonnepanelen ook twee PylonTech thuisbatterij-modules om de elektriciteit die je niet direct verbruikt op te slaan.

Wat is een Eneco laadpaal?

Elektrische auto

Consumenten en bedrijven kiezen er steeds vaker voor om elektrisch te rijden. Het opladen van een elektrische auto kan bij openbare laadpunten, maar de meest gemakkelijke manier om dit te doen is door het plaatsen van een laadpaal bij je woning. Het is nu ook mogelijk om via Eneco een laadpaal te laten plaatsen.

Eneco biedt de keuze uit twee verschillende laadpalen, namelijk de Vestel Basic en de Alfen Pro. Beide Eneco laadpalen bieden een laadvermogen tot 70 km per uur met een vermogen van 22 kW. Daarnaast ontvang je bij beide laadpalen ook een gratis Eneco laadpas bij het hosting abonnement.

Wat is de Eneco thuisbatterij?

Voor huishoudens die zelf groene stroom produceren, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een particuliere windmolen, kan het financieel aantrekkelijk zijn om de elektriciteit die niet direct wordt verbruikt op te slaan in een thuisbatterij. Vervolgens is het mogelijk om deze elektriciteit op een later moment te gebruiken en zo de hoeveelheid elektriciteit die je bij je energieleverancier afneemt aanzienlijk te verlagen.

Bij Eneco is het mogelijk om twee verschillende soorten thuisbatterijen te bestellen, namelijk de Huawei Luna en de PylonTech. De Eneco thuisbatterijen worden door een partner geplaatst en zijn inclusief de keuring en in het geval van de PylonTech ook inclusief de omvormer.

gas en elektriciteit
Eneco contact

Informatie ontvangen over Eneco? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor informatie over Eneco of om klant te worden.

gas en elektriciteit
Eneco contact

Informatie ontvangen over Eneco?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe Eneco klantendienst contacteren?

De Eneco klantendienst is op een groot aantal manieren te bereiken, zowel on- als offline. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste Eneco telefoonnummers en overige contactgegevens weergegeven.

Eneco contact klantendienst
Contactmethode / redenContactgegevensOpeningstijden
Klantendienst Eneco+32 015 25 66 66Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
Eneco facturatie telefoonnummer+32 015 25 66 77
Eneco klant worden+32 02 586 05 91*Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
ContactformulierEneco contactformulierReactie binnen enkele werkdagen

*Telefoonnummers met een ster behoren tot Mijn Groene Energie, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België en onderdeel van CallMePower. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij Eneco of informatie te ontvangen via Mijn Groene Energie (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

My Eneco klantendienst

Het is bij Eneco niet altijd nodig om met de klantendienst contact op te nemen. In de My Eneco klantenzone is het namelijk mogelijk om een groot aantal zaken betreffende je energiecontract zelf, online te regelen. Hierdoor is het minder vaak noodzakelijk om contact op te nemen met de Eneco klantendienst.

In de My Eneco klantenzone kun je onder andere de volgende zaken regelen:

  • persoonlijke gegevens inzien en aanpassen;
  • energie verhuis doorgeven en regelen;
  • facturen inzien en downloaden;
  • voorschotfactuur aanpassen.

Indien de klantenzone niet werkt of het niet lukt om in te loggen in de My Eneco klantenzone, is het aan te raden om contact op te nemen met de klantendienst. Er is geen aparte My Eneco klantendienst beschikbaar, vragen kunnen worden gesteld aan de algemene klantendienst.

Mijn Eneco inloggen Inloggen in de Eneco klantenzone? Ga naar de Eneco loginpagina.

Is er een Eneco app in België?

Er een Eneco app beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Deze applicatie is echter alleen beschikbaar voor Eneco klanten in Nederland. Het is momenteel nog niet bekend of en wanneer er een Eneco app in België beschikbaar komt. Het is wel mogelijk om op je smartphone in te loggen in de Mijn Eneco klantenzone via een webbrowser.

Hoe Eneco verhuis doorgeven?

Verhuisdoos

Bij het regelen van een verhuis komen een groot aantal zaken kijken. Het doorgeven van een Eneco verhuis kan zeer gemakkelijk in de online klantenzone van deze leverancier. Hier kun je onder andere de verhuisdatum, meterstanden en het nieuwe adres doorgeven.

Het is ook mogelijk om slechts een aantal gegevens in te vullen, waarna je een bericht van Eneco zult ontvangen als de overige gegevens nodig zijn.

Energieovernamedocument Eneco

Hoewel het mogelijk is om een Eneco verhuis door te geven in de online klantenzone, is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een overnamedocument. Dit document is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden, mocht hier later onenigheid over ontstaan.

Naast de meterstanden dien je in het Eneco energieovernamedocument de EAN-codes van de energiemeters te noteren. Deze zijn te vinden op de zijkant van de meter of op de Eneco factuur. Vervolgens moet het document worden ondertekend door de oude en nieuwe bewoners van de woning.

gas en elektriciteit
Eneco verhuis

Energiecontract van Eneco verhuizen? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor het verhuizen van je contracten en de meterovername.

gas en elektriciteit
Eneco verhuis

Energiecontract van Eneco verhuizen?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe Eneco klant worden?

In België kunnen consumenten en kmo’s op elk moment veranderen van energieleverancier, mits de opzegperiode van één maand gerespecteerd wordt.

Om over te stappen en Eneco klant te worden zal je enkel een nieuw energiecontract bij deze leverancier af moeten sluiten. Zodra het contract is bevestigd, zal Eneco het contract met bij je oude energieleverancier opzeggen.

Vervolgens zal de netbeheerder vragen om de meterstanden door te geven. Indien je een digitale energiemeter hebt gebeurt dit automatisch. Ongeveer zes tot acht weken na het doorgeven van de meterstanden zal je de slotfactuur van je oude leverancier ontvangen. Hiermee is de overstap naar Eneco afgerond.

Voordelen Eneco klant worden

Eneco klant worden heeft een aantal belangrijke voordelen. Wellicht het meest belangrijke voordeel zijn de prijzen van deze leverancier. Over het algemeen liggen de Eneco tarieven onder de gemiddelden van de markt en behoren ze zelfs vaak tot de voordeligste energietarieven in België. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Eneco een zeer grote productiecapaciteit van groene energiebronnen heeft.

Dit is ook direct het tweede voordeel van Eneco klant worden. Doordat deze energieleverancier veel investeert in groene energiebronnen, draag je direct bij aan de energietransitie door klant te worden bij Eneco. Alle klanten ontvangen standaard elektriciteit uit zonne- en windenergie.

Eneco Comfort Bonus

Naast de prijzen en de oorsprong van de elektriciteit, ontvangen Eneco klanten ook de Eneco Comfort Bonus. Dit is een beloningssysteem waar trouwe klanten van kunnen genieten.

Bij de Eneco Comfort Bonus ontvang je onder andere een factuur garantie, bijstand op al je witgoed en bijstand voor je elektrische auto en fiets. De Eneco fiets en autobijstand zijn zelfs beschikbaar in heel Europa.

gas en elektriciteit
Eneco klant worden

Eneco klant worden?

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar Eneco.

gas en elektriciteit
Eneco klant worden

Eneco klant worden?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Eneco review door Mijn Groene Energie

Eneco is een energieleverancier die in een relatief korte periode is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Belgische energiemarkt. Dit heeft het bedrijf gedaan met een overzichtelijk aanbod, aantrekkelijke tarieven en elektriciteit uit groene energiebronnen.

Het feit dat Eneco sterk heeft geïnvesteerd in windenergie en zonne-energie, heeft ervoor gezorgd dat dit de enige grote energieleverancier in België is die aan al haar nieuwe klanten groene stroom levert.

Al deze factoren samen maakt Eneco een zeer interessante energieleverancier voor een grote groep consumenten en kmo’s.

Eneco ervaringen en beoordelingen klanten

Over het algemeen ontvang Eneco veel positieve ervaringen. Klanten zijn vooral tevreden met de aantrekkelijke prijzen, maar ook de investeringen in groene stroom ontvangen veel lof. De klantendienst zou zeer professioneel zijn en gemakkelijk tot een oplossing komen. Klanten geven echter wel aan dat de klantendienst telefonisch soms minder goed bereikbaar is.

Meer weten over de beoordelingen van Eneco?

Bekijk de Eneco reviewpagina voor de volledige beoordeling door Mijn Groene Energie.

Bekijk alle artikelen over Eneco