Sinds 2015 is energieleverancier Aspiravi Energy actief op de Belgische markt. In dit artikel vind je alle aanvullende informatie betreffende het energiebedrijf. Zo kun je gemakkelijk tarieven vergelijken, contactgegevens vinden en zelfs lezen over hoe je een Aspiravi verhuis moet regelen.

Wie is Aspiravi?

Aspiravi Energy is een Belgische energieleverancier wat onderdeel is van Aspiravi Holding NV. In totaal heeft Aspiravi Holding NV vier aandeelhouders, waaronder CREADIV nv, EFIN nv, FINEG nv en NUHMA cvba. Ook investeert het energiebedrijf in verschillende projecten waar groene energiebronnen een grote rol spelen. Zo heeft de leverancier geïnvesteerd in waterkrachtcentrales en windmolenparken op land en op zee.

Hierbij levert het energiebedrijf lokale stroom uit België. Daarnaast is de productie van groene stroom van Aspiravi Energy genoeg voor meer dan 1,5 miljoen gezinnen. Doordat de leverancier goed investeert in hernieuwbare bronnen, wordt er jaarlijks een uitstoot van twee miljoen ton CO2 vermeden.

Aspiravi Energy aanvullende diensten

Sommige energieleveranciers bieden extra diensten aan haar klanten. Deze diensten kunnen bestaan uit ketelonderhoud of helpen bij de installatie van zonnepanelen. Aspiravi Energy kiest er voor om geen aanvullende diensten te bieden aan haar klanten. Zo bespaart het energiebedrijf op haar kosten.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Waar haalt Aspiravi Energy haar elektriciteit vandaan?

De leverancier maakt gebruik van lokale energie. Dit houdt in dat Aspiravi Energy alleen elektriciteit opwekt in België. De lokale energie wordt opgewekt door ondernemingen die samenwerken met Aspiravi Energy. Zo wordt er vermeden dat de energie in andere landen wordt opgewekt en daarna wordt ingevoerd in België. De energie die Aspiravi Energy levert aan haar klanten wordt volledig opgewekt uit windenergie op land.

Aspiravi Energy tarieven

Aspiravi Energy biedt momenteel twee verschillende tarieven aan. De energieleverancier kiest ervoor om geen vaste tarieven aan haar klanten te bieden. Dit komt mede door de huidige energiecrisis in België.

De tarieven die nu worden aangeboden zijn variabel en bestaan uit Aspiravi Energy Eco Plus Flex en Aspiravi Energy Eco Life Flex. Beide energiecontracten hebben een looptijd van één jaar.

Aspiravi Energy tariefkaart

In de onderstaande tabel is een overzicht van de Aspiravi Energy tariefkaart weergegeven.

Aspiravi tariefkaart
  Aspiravi Eco Plus Flex Aspiravi Eco Life Flex
Soort contract Variabel Variabel
Looptijd 1 jaar 1 jaar
Groene stroom ✔️ ✔️
Stroom uit België ✔️ ✔️
Online klantendienst ✔️ ✔️
Telefonische klantendienst ✔️ ✔️
Factuur per e-mail ✔️
Factuur per post ✔️

Soorten contracten van Aspiravi Energy

Zoals eerder genoemd maakt Aspiravi Energy onderscheid tussen Eco Plus Flex en Eco Life Flex. Beide contracten zijn variable energiecontracten. Echter, is er één belangrijk verschil tussen de abonnementskosten. Doordat alle communicatie en administratie online verloopt bij Eco Plus Flex, zijn je abonnementskosten lager. Daarnaast is het niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Aspiravi Energy contact

De klantendienst van Aspiravi Energy is relatief klein vergeleken met andere energieleveranciers. Het is gemakkelijk om contact op te nemen via het contactformulier op de website van Aspiravi Energy. Hier is het onder andere mogelijk om je vraag en e-mailadres achter te laten. Zo kan je een reactie verwachten binnen enkele werkdagen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen en problemen te vragen door middel van een Aspiravi Energy telefoonnummer en een Aspiravi Energy e-mailadres. In het tabel hieronder worden Aspiravi Energy contactgegevens weergeven.

Aspiravi contactgegevens
Contactmethode Contactgegevens Openingstijden
Klantendienst Aspiravi 011 63 60 43 Maandag t/m vrijdag van 9:00 to 17:00
Contactformulier Aspiravi contactformulier Reactie binnen enkele werkdagen
Aspiravi e-mailadres [email protected]

Aspiravi Energy online klantenzone

Naast de Aspiravi Energy klantendienst, bestaat er ook een online klantenzone. In de Aspiravi Energy online klantenzone is het mogelijk om persoonlijke gegevens aan te passen en contracten in te zien. Ook zijn energiefacturen beschikbaar in Mijn Aspiravi Energy. Het is mogelijk om in te loggen in het portaal via de website van de energieleverancier.

Wat is het Aspiravi Energy adres?

Het Aspiravi kantoor bevindt zich op het onderstaande adres:

Aspiravi Energy
Thor Park 8300,

Poort Genk 8300,
3600 Genk

Het kantoor is uitsluitend voor briefverkeer, het is dus geen bezoekadres.

Hoe wordt je Aspiravi Energy klant?

Om een klant te worden bij Aspiravi Energy is het verplicht om meerderjarig-en coöperant te zijn. Ook is het cruciaal om minstens vier Aspiravi aandelen te bezitten. De aandelen van Aspiravi kosten € 125 per stuk. Daarnaast biedt het energiebedrijf geen tarieven aan voor professionelen.

Als je als consument zijnde aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kun je eenvoudig een energiecontract afsluiten op de website van Aspiravi Energy. Hier vul je persoonlijke gegevens in met onder andere een aandeelhouder nummer. Ook kun je nog de voorwaarden inzien van het energiecontract.

Een Aspiravi Energy verhuis regelen

Verhuis auto

Een verhuis regelen gaat niet altijd even makkelijk en er komt meestal veel administratie bij kijken. Toch zal er een energieovernamedocument moeten worden ingevuld, ongeacht welk soort energiecontract je hebt afgesloten bij Aspiravi Energy. Je kunt makkelijk je Aspiravi Energy verhuis telefonisch doorgeven, maar ook via de online klantenzone Mijn Aspiravi Energy.

Aspiravi Energy overnamedocument

Het Aspiravi Energy energieovernamedocument dient ook ingevuld te worden. Dit document is onder andere te downloaden op de website van de leverancier. In het overnamedocument dienen de EAN-codes en meterstanden worden ingevuld. De EAN-codes zijn te vinden op de zijkant van de elektriciteitsmeter of is te vinden op de energiefactuur. De code bestaat uit 18 cijfers en begint altijd met 54.

Zodra het energieovernamedocument is ingevuld, is het mogelijk om het document te versturen per e-mail. Ook is er een mogelijkheid om het te uploaden in de online klantenzone.

Hoe Aspiravi energiecontract opzeggen?

Als je besluit te verhuizen naar een andere regio waar Aspiravi Energy niet actief is, zoals Wallonië of Brussel, is het geheel kosteloos om over te stappen naar een andere energieleverancier. Sinds 2016 is de opzegvergoeding in België afgeschaft, wat betekent dat overstappen tijdens de contractperiode mogelijk is.

Het heeft daarnaast geen invloed op de technische installatie in de woning. Zodra de verhuis is doorgegeven bij Aspiravi Energy en een contract is afgesloten bij een nieuwe energieleverancier, wordt het energiecontract bij Aspiravi Energy automatisch stopgezet.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar een groene energieleverancier.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Aspiravi Energy beoordeling door Mijn Groene Energie

Aspiravi Energy is een groene energieleverancier, maar niet geschikt voor alle consumenten. Doordat de leverancier alleen elektriciteit aanbiedt aan haar klanten, zal er voor sommige consumenten een gebrek aan keuze zijn. Zo ben je dus verplicht om een ander contract voor aardgas af te sluiten bij een andere energieleverancier.

Daarnaast zijn er twee verschillende soorten contracten die worden aangeboden, waar concurrenten op de energiemarkt juist meer variatie in contracten aanbieden. Ook is het niet eenvoudig om een klant te worden door de eerder genoemde voorwaarden van de leverancier.

Aspiravi Energy is echter een erg groene energieleverancier en wordt daarom ook met een hoge score beoordeeld door Greenpeace. Voor consumenten die graag willen investeren in een betere toekomst en hun ecologische voetafdruk willen verkleinen is Aspiravi Energy wellicht de juiste optie. De energiebronnen die worden gebruikt zijn onuitputtelijk en niet schadelijk voor het milieu, zoals de wind, zon, water en biomassa.

Aspiravi Energy Greenpeace review

Wereld

Greenpeace heeft Aspiravi Energy in de top vijf geplaatst van de meest groene energieleveranciers in België. De leverancier behaald een score van 19/20 in 2021, waardoor Aspiravi Energy bijna een volledige groene coöperatie behaald.

De energieleverancier heeft namelijk verschillende investeringen in hernieuwbare energie. Daarnaast koopt de leverancier garanties van oorsprong die bestaan uit waterkracht, biomassa, geothermische energie en windenergie. De leverancier haalt net geen top score, mede omdat Greenpeace Aspiravi adviseert om meer te werken aan rechtstreekse burgerparticipatie in de investeringen van windenergie.

VREG beoordeling Aspiravi Energy

Verder heeft Aspiravi Energy nog geen VREG beoordeling. Dit is mede omdat er te weinig informatie bekend is rondom de klantendienst en de energieleverancier nog vrij jong is. De VREG-test bestaat uit een klachtenindicator waar leveranciers worden beoordeeld met sterren aan de hand van tweedelijns klachten. Hoe meer sterren het energiebedrijf krijgt, hoe minder klachten er worden ontvangen per 5.000 huishoudelijke afnemers.

Bekijk alle artikelen over Aspiravi Energy