Antargaz is in België vooral bekend als verdeler van gas en LPG. Het bedrijf is echter ook actief als energieleverancier in Vlaanderen en Wallonië voor huishoudelijke en professionele klanten. Op deze pagina vind je alle informatie over Antargaz als leverancier van elektriciteit en aardgas.

Wat zijn de Antargaz tarieven?

Antargaz is in België de marktleider in de verdeling van propaan en butaan in gasflessen en propaan in gastanks. Sinds enige tijd is het bij Antargaz ook mogelijk om elektriciteit en aardgas af te nemen. Hierdoor heeft Antargaz een volledig energie aanbod, voor alle situaties.

Overzicht Antargaz tariefkaart

Op dit moment zijn er geen Antargaz tarieven beschikbaar. Door de huidige energiecrisis heeft deze energieleverancier besloten om tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan te nemen.

De extreme schommelingen op de energiemarkt maakt het voor kleinere energieleveranciers lastig om te concurreren en energie tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Antargaz is niet de enige leverancier die deze beslissing heeft genomen, meerdere, kleine energieleveranciers nemen op dit moment geen nieuwe klanten aan.

Onder normale omstandigheden biedt Antargaz één elektriciteitstarief en één gastarief aan. Beiden met variabele prijzen en onbepaalde looptijd.

Bekijk alle energieleveranciers in België Navigeer naar het overzicht met alle energieleveranciers in België.

Oorsprong stroom Antargaz

Hoewel Antargaz aangeeft mee te willen gaan met het vergroenen van de energiemarkt en tegenwoordig ook gas in flessen waarvan de CO2-uitstoot gecompenseerd is aanbiedt, is de elektriciteit van Antargaz niet groen. Volgens de VREG herkomstvergelijker is slechts 3 % van alle geleverde stroom van Antargaz afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Het grootste gedeelte komt uit kernenergie, gevolgd door elektriciteit opgewekt met fossiele brandstoffen.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Aanvullende diensten Antargaz

De meeste energieleveranciers bieden enkele energie-gerelateerde diensten aan, zoals de installatie van zonnepanelen of het uitvoeren van ketelonderhoud. De aanvullende diensten van Antargaz zijn echter vooral in lijn met de belangrijkste bedrijfsactiviteiten, namelijk gas in flessen en tanks. Hieronder vind je alle informatie over de overige diensten van Antargaz.

Antargaz gas in tanks en flessen

Antargaz biedt een complete dienstverlening rondom gas in tanks en flessen aan. Zo is het bij deze leverancier mogelijk om een gastank (bovengronds en ondergronds) te laten installeren of om een nieuwe gasfles te bestellen. Daarnaast kun je bij Antargaz uiteraard de gastanks en flessen ook weer laten vullen. Flessen kunnen ook worden afgehaald bij de gasflessen automaten van Antargaz.

Antargaz LPG

Antargaz investeert sterk in de levering van LPG aan tankstations en bedrijven en bekleedt hiermee een unieke positie op de LPG markt. Het bedrijf heeft jarenlange expertise, een eigen installatie en hersteldienst en een eigen tankwagenparkt. LPG heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper en minder belastend voor het milieu is.

Klantendienst Antargaz contacteren

De Antargaz klantendienst is op een groot aantal manieren te bereiken, afhankelijk van je vraag of dienst. Bij deze leverancier is het altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantendienst, ongeacht het gekozen energiecontract.

In de tabel hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de Antargaz klantendienst voor elektriciteit en aardgas weergegeven.

Klantendienst Antargaz contact
Contactmethode Contactgegevens Openingsuren
Antargaz telefoonnummer 078 77 77 77 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00
E-mailadres [email protected] Reactie binnen enkele werkdagen

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Navigeer naar de Antargaz contactpagina voor een volledig overzicht van alle gegevens.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Mijn Antargaz klantenzone

Voor alle diensten die Antargaz aanbiedt is er een online klantenzone beschikbaar, genaamd Mijn Antargaz. In de Mijn Antargaz klantenzone is het mogelijk om je contracten te beheren, gegevens aan te passen en meer, afhankelijk van de afgenomen diensten. Door de Antargaz klantenzone is het minder vaak nodig om contact op te nemen met de klantendienst en kun je heel gemakkelijk alles zelf, online regelen.

Mijn Antargaz inloggen Navigeer naar de Antargaz inlogpagina.

Antargaz verhuis regelen

Het regelen van een Antargaz verhuis doe je door het invullen van het energieovernamedocument. In dit document noteer je onder andere de meterstanden en EAN-codes van de energiemeters. Zodra het document volledig is ingevuld en beide partijen deze hebben ondertekend, kan je het Antargaz overnamedocument doorsturen naar het e-mailadres dat hierboven is weergegeven.

Contract bij Antargaz opzeggen

Particulieren en kmo’s staan in België geheel vrij om over te stappen, zonder opzegvergoeding. Ook bij vaste energiecontracten en als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen, kun je vrij overstappen naar een andere leverancier. Ben je dus niet tevreden met Antargaz als energieleverancier of betaal je teveel? Stap dan over!

Het Antargaz contract opzeggen zal in de meeste gevallen niet nodig zijn. Als je een nieuw energiecontract afsluit bij een andere leverancier, zal je nieuwe energieleverancier Antargaz informeren over je overstap en wordt het contract automatisch gesloten.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Antargaz review door Mijn Groene Energie

Ondanks het feit dat Antargaz al enige tijd actief is in België als energieleverancier, heeft het bedrijf nog niet een zeer grote groep consumenten kunnen overtuigen. Antargaz is echter geen dure leverancier en de klantendienst is van een goed niveau. Daarnaast kan het aantrekkelijk zijn om de diensten van deze leverancier te combineren.

Mijn Groene Energie ziet wel grote verbeterpunten in het aanbod van Antargaz. Op dit moment is het aanbod zeer beperkt en absoluut niet groen. Hoewel het CO2-gecompenseerd gas een stap in de goede richting is, kan Antargaz nog veel verbeteren op het gebied van groene energie.

Wat zijn de meest voorkomende Antargaz klachten?

De meest voorkomende Antargaz klachten gaan over de levering van gas in tanks of flessen. Voor de levering van elektriciteit en aardgas zijn geen tot weinig klachten te vinden. Enkele klanten klagen wel over de trage communicatie van Antargaz, iets wat bij meerdere energieleveranciers speelt op dit moment.

Waar komt Antargaz vandaan?

Antargaz is een Frans bedrijf dat actief is in Frankrijk, de Benelux en sinds 2019 ook in Duitsland. In 2011 werd Antargaz overgenomen door de beursgenoteerde UGI Group, een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd actief is in de energiesector. In Europa is de UGI Group actief in 17 landen, waaronder dus ook in België met Antargaz.

Bekijk alle artikelen over Antargaz