Luminus, onderdeel van de Franse EDF Group, is sinds de vrijmaking van de energiemarkt actief in België. Op deze pagina vind je alle informatie over energieleverancier Luminus, zoals de tarieven, aanvullende diensten, contactgegevens en beoordelingen.

Wat zijn de Luminus tarieven?

Luminus heeft een zeer groot aanbod van veel verschillende tarieven. Hoewel het op deze manier makkelijk is om een tarief te vinden dat past bij jouw wensen, kan het vergelijken van deze tarieven lastig zijn. De voorwaarden en prijzen van de Luminus tarieven lijken in sommige gevallen zeer veel op elkaar.

De verschillen zijn vooral te vinden in de voorwaarden, prijzen en de oorsprong van de stroom. Daarnaast biedt Luminus als enige energieleverancier op dit moment ook een vast energiecontract aan, hoewel de prijzen van dit contract erg hoog liggen.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Overzicht Luminus tariefkaart

Op dit moment heeft Luminus achttien verschillende energietarieven. In het Luminus tariefkaart overzicht hieronder zijn alle beschikbare tarieven van deze leverancier weergegeven.

  1. Luminus BasicFlex
  2. Luminus MaxxFlex
  3. Luminus Dynamic
  4. Luminus ComfyFlex
  5. Luminus ComfyFlex+
  6. Luminus BasicFix
  7. Luminus MaxxFix
  8. Luminus Comfy
  9. Luminus Comfy+

Wat is Luminus Comfy?

Luminus Comfy is het meest uitgebreide energiecontract van Luminus. Bij dit tarief heb je de keuze uit vijf verschillende soorten Luminus Comfy contracten, waarvan er twee hierboven zijn weergegeven. De overige Luminus Comfy contracten zijn het Plugin tarief voor elektrische auto’s, het Shine tarief voor eigenaren van zonnepanelen en het Comfy+ tarief met pechverhelping.

Wat is Luminus Basic?

Luminus Basic is het basiscontract van Luminus. De stroom bij dit contract is de elektriciteit afkomstig uit vervuilende energiebronnen en ontvang je enkel toegang tot de online klantendienst. Daarnaast zijn de prijzen variabel en heeft het contract een looptijd van onbepaalde duur. Hierdoor zijn de prijzen van het Luminus Basic contract over het algemeen relatief laag.

Wat is Luminus Optifix?

Luminus Optifix en Luminus Basic zijn vergelijkbare energiecontracten. Het grootste verschil tussen deze twee contracten is dat de prijzen bij het Optifix tarief vaststaan voor twee jaar. Bij het Optifix tarief ontvang je tevens een online dienstverlening, waarbij het niet mogelijk is om telefonisch contact op te nemen met de Luminus klantendienst.

Aanvullende Luminus diensten

Naast het leveren van elektriciteit en aardgas, biedt Luminus ook meerdere energie-gerelateerde diensten aan. Deze diensten zijn er vooral op gericht om energie te besparen of hulp te bieden bij veelvoorkomende energiezaken. In dit onderdeel vind je de informatie over de belangrijkste Luminus diensten.

Luminus zonnepanelen

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om zonnepanelen te laten installeren. De installatie van zonnepanelen kan echter een lastig proces zijn, waar Luminus je mee kan helpen. Door te kiezen voor Luminus zonnepanelen zal deze leverancier helpen bij het gehele proces van het kiezen van de panelen tot aan het keuren van de installatie. Daarnaast ontvang je bij Luminus altijd 24/7 bijstand indien er zich problemen voordoen.

Het is mogelijk om de Luminus zonnepanelen los af te nemen of in combinatie met een thuisbatterij en / of omvormer. Een omvormer is essentieel voor zonnepanelen en een thuisbatterij kan helpen om nog meer energie te besparen.

Luminus ketelonderhoud

In België moet ketelonderhoud verplicht worden uitgevoerd. Dit is er om een veilige werking van de ketel te garanderen, maar ook om ervoor te zorgen dat het rendement van de ketel zo hoog mogelijk is. Een schone en goed functionerende ketel verbruikt namelijk aanzienlijk minder dan een ketel die niet goed is onderhouden.

Voor Luminus ketelonderhoud betaal je maandelijks € 6,50 (gasketel, incl. 6 % btw) of € 16,50 (mazoutketel, incl. 6 % btw). Consumenten die hebben gekozen voor het Luminus Comfy gascontract ontvangen een korting van 55 % op het onderhoud.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Luminus klantendienst contact

De Luminus klantendienst contacteren kan op een groot aantal manieren. Let wel op dat het niet altijd mogelijk is om telefonisch contact op te nemen met de Luminus klantendienst door de verschillen in voorwaarden. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens, inclusief het Luminus telefoonnummer weergegeven.

Luminus contact klantendienst
Contactmethode / reden contactContactgegevensOpeningstijden
Algemene Luminus klantendienst+32 78 150 210Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
ContactformulierLuminus contactformulierReactie binnen enkele werkdagen

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht of op zoek naar meer informatie? Navigeer dan naar de Luminus contactpagina.

Luminus klantendienst gratis telefoonnummer Bij het Luminus telefoonnummer betaal je het zonale tarief. Luminus bellen is dus niet geheel gratis en de kosten zijn afhankelijk van de voorwaarden in je mobiele abonnement.

Wat is het Luminus adres?

Het hoofdkantoor van Luminus is te vinden in Sint-Joost-Ten-Node in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is geen bezoekadres, informeer bij de klantendienst of het mogelijk is om het kantoor te bezoeken.

Briefverkeer gericht aan Luminus verstuur je naar: postbus 4800, 1000 Brussel.

Het kantoor van Luminus is te vinden op het onderstaande adres:

Luminus NV
Koning Albert II Laan 7,
1000 Sint-Joost-ten-Node

My Luminus klantenzone

Net zoals de meeste energieleveranciers, heeft Luminus een online klantenzone ontwikkeld genaamd My Luminus. In de My Luminus klantenzone is het mogelijk om een groot aantal zaken betreffende je energiecontract te regelen. Hierdoor is het minder vaak nodig om met de Luminus klantendienst contact op te nemen.

In de Luminus klantenzone is het mogelijk om onder andere de facturen in te zien, de voorschotfactuur aan te passen, een energie verhuis door te geven en persoonlijke gegevens aan te passen. Alle klanten van Luminus hebben toegang tot de klantenzone.

My Luminus inloggen Inloggen in de Luminus klantenzone? Ga naar de Luminus inlogpagina.

Is er een My Luminus app?

Alle klanten van Luminus hebben de mogelijkheid om de My Luminus app te downloaden. Deze applicatie geeft onder andere je energieverbruik in detail weer en biedt ook dezelfde mogelijkheden als de online klantenzone. De My Luminus app is te downloaden voor Android in de Google Play Store en voor Iphone in de Apple App Store.

Hoe Luminus verhuis regelen?

Bij het regelen van een verhuis komt een hoop kijken. Het regelen van een Luminus verhuis is gelukkig een stuk gemakkelijk. Om een verhuis door te geven heb je in ieder geval de verhuisdatum, het adres van de nieuwe woning en de persoonlijke gegevens van de contractant nodig.

Het doorgeven van deze gegevens kan in de My Luminus klantenzone of telefonisch via: 078 180 183.

Luminus overnamedocument

Naast het doorgeven van je verhuis, zal je ook het Luminus overnamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters. Deze codes zijn te vinden op de zijkant van de energiemeter of op de Luminus factuur.

Vervolgens dienen de nieuwe en oude bewoners het document te ondertekenen en kan deze worden opgestuurd naar Luminus. Het is aan te raden om dit document een aantal maanden te bewaren, aangezien dit het officiële bewijs is van de meterstanden op het moment van overdracht.

Hoe contract Luminus stopzetten?

In België is het mogelijk om op elk moment te veranderen van energieleverancier. Ook als de looptijd van het contract nog niet is afgelopen, is het mogelijk om over te stappen naar een andere aanbieder zonder opzegvergoeding. Bij een verhuis kun je dus ook een Luminus contract stopzetten als je niet tevreden bent met de dienstverlening of een betere aanbieder hebt gevonden.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar een groene energieleverancier.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Luminus review door Mijn Groene Energie

Luminus is een bekende naam op de Belgische energiemarkt en een groot aantal consumenten en bedrijven zijn inmiddels aangesloten bij deze energieleverancier.

De tarieven van Luminus zijn redelijk lastig te begrijpen. Dit komt vooral door het grote aanbod en de kleine verschillen tussen de contracten. In sommige gevallen verschillen de prijzen sterk, terwijl de voorwaarden van het contract identiek zijn. Dit kan het vergelijken van de Luminus tarieven lastig maken.

Daarnaast is het aanbod van Luminus verre van groen. Het grootste gedeelte van de geleverde elektriciteit is afkomstig uit kernenergie en fossiele brandstoffen. Het bedrijf investeert echter sterk in groene energiebronnen, waardoor het aandeel groene stroom toeneemt. Toch heeft Luminus nog een lange weg te gaan, iets dat milieuorganisatie Greenpeace ook kan bevestigen. Deze organisatie gaf Luminus een score van 6/20.

Luminus ervaringen Om er zeker van te zijn of energieleverancier Luminus de juiste keuze is, heeft Mijn Groene Energie een overzicht gemaakt met Luminus reviews.

Is Luminus betrouwbaar?

Luminus is al vele jaren internationaal actief als energieleverancier en is ook een belangrijke producent van elektriciteit geworden. Daarnaast ontvangt de Luminus klantendienst een score van 4/5 van de Vlaamse energieregulator. Hierdoor kan Luminus als een betrouwbare energieleverancier worden gezien.

Bekijk alle artikelen over Luminus