TotalEnergies, voorheen bekend als Lampiris, is al meerdere jaren actief als energieleverancier in België. TotalEnergies biedt verschillende soorten energiecontracten en aanvullende diensten aan. Op deze pagina vind je alle informatie over TotalEnergies in België.

Wat zijn de TotalEnergies tarieven?

TotalEnergies heeft een groot aanbod van verschillende tarieven met uiteenlopende voorwaarden en looptijden. De TotalEnergies tarieven zijn echter wel gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, door de duidelijke verschillen.

TotalEnergies heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in hernieuwbare energie, waardoor deze leverancier aan al haar klanten volledig groene stroom kan aanbieden. Deze elektriciteit die TotalEnergies levert is vooral afkomstig uit windenergie en waterkracht centrales.

TotalEnergies gas licht
TotalEnergies gas licht

Informatie ontvangen over TotalEnergies? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor informatie over TotalEnergies of om klant te worden.

gas en elektriciteit
TotalEnergies gas licht

Informatie ontvangen over TotalEnergies?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Overzicht TotalEnergies tariefkaart

In de onderstaande tabel is een overzicht van de TotalEnergies tariefkaarten weergegeven.

Overzicht TotalEnergies tariefkaart
  TotalEnergies Pixel Blue
Soort contract Variabel
Looptijd 1, 2 of 3 jaar
Groene stroom ✔️
Groene stroom uit België ✔️
Factuur per e-mail ✔️
Factuur per post ✔️
Telefonische klantendienst ✔️
Online klantenzone ✔️

Bekijk de pagina over de TotalEnergies tarieven voor uitgebreide informatie over het aanbod.

TotalEnergies soorten energie

TotalEnergies biedt als energieleverancier meerdere soorten energie aan, namelijk groene elektriciteit, aardgas, mazout en pellets. Indien je ervoor kiest om klant te worden bij TotalEnergies, ontvang je standaard groene stroom. Dit is bij de prijs per kWh inbegrepen en is dus geen betaalde optie, zoals bij enkele andere energieleveranciers.

De elektriciteit van TotalEnergies is vooral afkomstig uit windenergie, waterkracht en zonne-energie. Het bedrijf heeft een grote productiecapaciteit en legt daarom ook in enkele contracten vast dat de elektriciteit opgewekt is in België.

Vraag voor de TotalEnergies klantendienst? Bekijk alle TotalEnergies contactgegevens.

Aanvullende diensten TotalEnergies

TotalEnergies is in België niet alleen als energieleverancier actief. Het bedrijf heeft meerdere tankstations en biedt een groot aantal aanvullende diensten aan die gerelateerd zijn aan energie. Vaak is het mogelijk om een korting te ontvangen indien je kiest voor meerdere diensten van deze leverancier.

TotalEnergies laadpalen

Hoewel het opladen van een elektrische auto bij veel openbare laadstations kan, is het toch aantrekkelijk om een laadpaal te laten installeren.

Het voordeel van een TotalEnergies laadpaal is dat deze leverancier alles verzorgt van de installatie tot aan de keuring. De laadpalen van TotalEnergies zijn voorzien van een geïntegreerde type 2-kabel, waardoor deze compatibel is met de meeste auto’s en het niet nodig is om de kabel mee te nemen in de auto.

Het aanvragen van een offerte voor een TotalEnergies laadpaal kan op de website van deze leverancier.

TotalEnergies zonnepanelen

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren. Het is nu ook mogelijk om je zonnepanelen bij TotalEnergies te bestellen. Deze energieleverancier zal vervolgens de gehele installatie en keuring verzorgen.

Er zijn twee verschillende TotalEnergies zonnepanelen beschikbaar, namelijk van het merk Sunpower en Viesmann. Wat betreft omvormers kun je kiezen uit SolarEdge, SMA en GoodWe.

De TotalEnergies zonnepanelen zijn extra aantrekkelijk voor huishoudens die hebben gekozen voor het Pixel Blue contract. Met dit contract kun je namelijk een korting krijgen oplopend tot € 400 op de zonnepanelen.

TotalEnergies gas licht
TotalEnergies gas licht

Informatie ontvangen over TotalEnergies? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor informatie over TotalEnergies of om klant te worden.

gas en elektriciteit
TotalEnergies gas licht

Informatie ontvangen over TotalEnergies?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Hoe TotalEnergies klantendienst contacteren?

De TotalEnergies klantendienst is op meerdere manieren te bereiken, zowel on- als offline. Klanten van het Pixel tarief kunnen echter geen gebruik maken van de telefonische klantendienst en zullen online contact op moeten nemen met de TotalEnergies klantendienst.

In de tabel hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van de TotalEnergies klantendienst weergegeven.

Contact TotalEnergies klantendienst
Contactmethode / reden Contactgegevens Openingstijden
Klantendienst TotalEnergies +32 011 49 49 48 Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur
TotalEnergies klant worden +32 25 86 05 91* Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 17:30 uur
Contactformulier TotalEnergies contactformulier Reactie binnen enkele werkdagen

*Telefoonnummers met een ster behoren tot Mijn Groene Energie, een gratis vergelijkingsdienst voor energiecontracten in België en onderdeel van CallMePower. Het is mogelijk om een contract af te sluiten bij TotalEnergies of informatie te ontvangen via Mijn Groene Energie (gratis dienst) door een samenwerkingsverband.

My TotalEnergies klantenzone

Alle klanten van TotalEnergies ontvangen toegang tot de My TotalEnergies klantenzone. In dit online klantenportaal is het mogelijk om een aantal zaken betreffende je energiecontract zelf, online te regelen. Het is aan te raden om eerst gebruik te maken van de klantenzone voordat je contact opneemt met de klantendienst.

De My TotalEnergies klantenzone heeft onder andere de volgende functionaliteiten:

  • energie verhuis doorgeven;
  • energiefacturen inzien en downloaden;
  • persoonlijke gegevens inzien en aanpassen;
  • voorschotfactuur aanpassen.

My TotalEnergies inloggen Inloggen in de klantenzone? Ga naar de My TotalEnergies inlogpagina.

Hoe TotalEnergies verhuis regelen?

Het doorgeven van een TotalEnergies verhuis kan bij deze leverancier zeer gemakkelijk in de online klantenzone. In My TotalEnergies is het mogelijk om je adreswijziging door te geven, waarna TotalEnergies deze zal verwerken.

Indien je klant blijft bij TotalEnergies na je verhuis, is het mogelijk om kortingen op je energiefactuur te ontvangen, oplopend tot € 100.

TotalEnergies overnamedocument

Naast het doorgeven van je adreswijziging, zal je ook het TotalEnergies overnamedocument in moeten vullen. In dit document noteer je de actuele meterstanden op het moment van overdracht, de meternummers en de EAN-codes van de energiemeters.

De meternummers zijn te vinden op de TotalEnergies factuur of op de zijkant van de energiemeter. De EAN-codes beginnen met 54 en bestaan uit 18 cijfers, deze zijn te vinden op de zijkant van de meter.

Vervolgens dienen zowel de oude als de nieuwe bewoners het document te ondertekenen en kan deze worden opgestuurd naar TotalEnergies. Vervolgens zal TotalEnergies alle gegevens verwerken en ontvang je een bericht zodra dit is gebeurt. Hiermee is je TotalEnergies verhuis afgerond.

TotalEnergies verhuis
TotalEnergies verhuis

Energiecontract van TotalEnergies verhuizen? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor het verhuizen van je energiecontracten en het overnemen van de meters.

gas en elektriciteit
TotalEnergies verhuis

Energiecontract van TotalEnergies verhuizen?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

TotalEnergies review door Mijn Groene Energie

TotalEnergies is al een groot aantal jaren actief op de Belgische energiemarkt, voorheen onder de naam Lampiris. Het bedrijf is vooral bekend van de tankstations, maar is uitgegroeid tot een van de grootste energieleveranciers van België.

Over het algemeen zijn de prijzen van TotalEnergies zeer aantrekkelijk. Dit komt onder andere doordat deze leverancier veel elektriciteit zelf kan produceren met hernieuwbare energiebronnen. Het feit dat TotalEnergies dermate sterk aan het investeren is in groene energie, laat zien dat het bedrijf bezig is met een grote verandering.

Hoewel de elektriciteit van TotalEnergies volledig groen is, is het bedrijf door de overige bedrijfsactiviteiten uiteraard niet. Door klant te worden bij TotalEnergies draag je echter wel bij aan de energietransitie, doordat deze leverancier investeert in hernieuwbare energiebronnen in België.

Meer over de beoordeling Bekijk de uitgebreide TotalEnergies review door Mijn Groene Energie.

Is TotalEnergies betrouwbaar?

Van de Vlaamse energieregulator VREG ontvangt TotalEnergies klantendienst 1/5 sterren voor haar klantendienst (update Q1 2023). Het bedrijf heeft een grote hoeveelheid ervaring op de Belgische en de internationale energiemarkt, waardoor TotalEnergies zeker als een betrouwbare energieleverancier kan worden gezien.

Wat zijn de TotalEnergies klachten?

De meest voorkomende klachten over de TotalEnergies klantendienst is dat deze telefonisch slecht bereikbaar kan zijn. Door de hoge energieprijzen hebben veel huishoudens vragen over hun facturen, waardoor de wachttijden flink kunnen oplopen. Dit is echter het geval bij de meeste energieleveranciers, die allemaal last hebben van de hoge prijzen.

Hoe TotalEnergies klant worden?

In België staan consumenten geheel vrij om te veranderen van energieleverancier wanneer ze dit willen. Ook als de looptijd van je contract nog niet is afgelopen, is het mogelijk om over te stappen naar een andere leverancier zonder een opzegvergoeding te betalen. Houd wel rekening met de opzegtermijn van één maand.

Om klant te worden bij TotalEnergies bel je naar Mijn Groene Energie: +32 2 586 05 91.

Waarom TotalEnergies klant worden?

Het grootste voordeel van klant worden bij TotalEnergies zijn de prijzen per kWh. Doordat deze leverancier het grootste gedeelte van de geleverde elektriciteit zelf kan produceren, liggen de prijzen over het algemeen onder de marktgemiddelden. Hierdoor is het vaak mogelijk om te besparen op je facturen door klant te worden bij TotalEnergies.

Daarnaast is alle elektriciteit afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, waardoor je direct bijdraagt aan de energietransitie door klant te worden bij deze leverancier.

gas en elektriciteit
TotalEnergies klant worden

TotalEnergies klant worden?

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar TotalEnergies.

gas en elektriciteit
TotalEnergies klant worden

TotalEnergies klant worden?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Bekijk alle artikelen over TotalEnergies