Bekijk op deze pagina alle informatie over de nieuwe energieleverancier in Vlaanderen, Frank Energie. Je vindt hier een overzicht van de tarieven, de contactgegevens en de beoordeling van Frank Energie door Mijn Groene Energie.

Wie is Frank Energie?

Frank Energie is een van oorsprong Nederlandse energieleverancier. Het bedrijf is bij onze noorderburen groot geworden door het aanbieden van dynamische energiecontracten. Sinds de zomer van 2023 is Frank Energie ook actief in Vlaanderen, waar door de introductie van de digitale energiemeter ook dynamische contracten worden aangeboden.

Het bedrijf wil het gebruik van dynamische contracten makkelijker maken door een slimme energiemonitor. Met de app van Frank Energie kan je gemakkelijk bijhouden op welke momenten van de dag elektriciteit het voordeligst is en wanneer je dus het beste veel kunt verbruiken.

Wat is het doel van Frank Energie?

Het doel van Frank Energie is om de marktleider in Europa te worden op het gebied van dynamisch energiecontracten. Dit willen ze bereiken door het aanbieden van een efficiënte dienstverlening en zeer lage prijzen.

logo Frank Energie
logo Frank Energie

Word nu klant bij Frank Energie (Officiële partner)

Overzicht tariefkaart Frank Energie Belgie

Frank Energie biedt een aantal verschillende tarieven aan. Er is een optie voor huishoudens met een analoge energiemeter (standaard variabel contract), een digitale energiemeter (dynamisch contract) en een speciaal combinatie contract als je kiest voor gas en elektriciteit bij Frank Energie.

Overzicht alle tarieven: bekijk onze pagina over de Frank Energie tarieven voor een overzicht en de huidige prijzen per kWh.

Bij alle contracten van Frank Energie ontvang je toegang tot de gehele klantendienst van deze leverancier. Bij een vraag of probleem is het dus altijd mogelijk om telefonisch of online met de klantendienst contact op te nemen. Daarnaast kunnen alle klanten ook gebruikmaken van de Frank Energie applicatie, die vooral handig is in combinatie met een dynamisch contract.

Oorsprong elektriciteit Frank Energie De elektriciteit van Frank Energie is standaard afkomstig uit Belgische groene energiebronnen. Volgens deze leverancier komt alle stroom uit wind- en zonne-energie.

Zonnepanelen bij Frank Energie

Ook huishoudens met zonnepanelen kunnen een contract bij Frank Energie afsluiten. Het bedrijf heeft een aantrekkelijke terugleververgoeding en de panelen kunnen ook worden gekoppeld aan de applicatie van Frank Energie. De Frank Energie terugleververgoeding is, net zoals je contract, gebaseerd op de dynamische marktprijzen. In de app kun je precies bijhouden hoeveel elektriciteit je hebt opgewekt, verbruikt en geïnjecteerd op het energienet.

Overige diensten van Frank Energie

Op dit moment biedt Frank Energie enkel gas en elektriciteit aan. Je kunt bij deze leverancier, zoals dat bij een aantal grote concurrenten wel kan, geen extra diensten afnemen. Voorbeelden hiervan zijn de installatie van zonnepanelen en het uitvoeren van ketelonderhoud.

Hoe klant worden van Frank Energie?

Ben je overtuigd door het aanbod van Frank Energie? Dan kan je gaan veranderen van energieleverancier! In België kan je altijd gratis overstappen, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Je zult enkel rekening moeten houden met een opzegtermijn van één maand.

Om Frank Energie klant te worden zal je een contract bij deze leverancier moeten afsluiten. Vervolgens zal Frank Energie automatisch het contract met de oude leverancier opzeggen en worden de meterstanden opgevraagd voor het opmaken van de slotfactuur. Hiermee is je overstap afgerond.

logo Frank Energie
logo Frank Energie

Word nu klant bij Frank Energie (Officiële partner)

Met Frank Energie contact opnemen

De Frank Energie klantendienst is op een aantal verschillende manieren te bereiken, waaronder telefonisch en per e-mail. De belangrijkste contactgegevens van de klantendienst zijn:

  • Frank Energie telefoonnummer: +32 34 56 12 13
  • Frank Energie e-mailadres: [email protected].

De klantendienst van Frank Energie is ook actief op social media, maar voor urgente problemen of vragen is het aan te raden om gebruik te maken van de hierboven genoemde contactgegevens.

Frank Energie klantenzone en applicatie

Alle klanten van Frank Energie kunnen gebruikmaken van de applicatie van deze leverancier. In de Frank Energie app kun je onder andere je energieverbruik en de actuele marktprijzen bijhouden. Op deze manier is het met een dynamisch energiecontract een stuk gemakkelijker om te bepalen wat het beste moment is om elektriciteit te verbruiken.

Verder kun je in de klantenzone ook je persoonlijke gegevens en facturen inzien en aanpassen.

Adres van Frank Energie

Frank Energie is in België te vinden op het onderstaande adres.

Frank Energie België BV 
Lange Lozanastraat 142 bus 2 
2018 Antwerpen

Frank Energie verhuis regelen

Bij het regelen van een Frank Energie verhuis komt een hoop kijken. Het is in ieder geval goed om te weten dat je je energiecontract van Frank Energie mee kunt nemen als je in Vlaanderen blijft wonen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren de klantendienst op de hoogte brengt van je verhuis, zodat administratief alles in orde kan worden gebracht.

Je kunt de klantendienst op de hoogte brengen per e-mail met de volgende gegevens: de volledige naam van de contractant, het huidige adres, het nieuwe adres, de verhuisdatum en eventueel een klantnummer. Verder zal je ook het energieovernamedocument moeten doorsturen.

logo Frank Energie
logo Frank Energie

Word nu klant bij Frank Energie (Officiële partner)

Overnamedocument Frank Energie

Bij een verhuis moeten de energiemeters in je oude woning over worden gedragen aan de nieuwe bewoners en in je nieuwe woning zal je de energiemeters moeten overnemen van de vorige bewoners. Het overnemen of overdragen van de meters doe je met het overnamedocument.

In dit document dien je de actuele meterstanden en de EAN-codes van je gas- en elektriciteitsmeter te noteren. Zodra beide partijen het document hebben ondertekend, kan je het opsturen naar het e-mailadres van de klantendienst.

Het is aan te raden om dit document tot minimaal een paar maanden na je verhuis te bewaren. Het energieovernamedocument geldt namelijk als het wettelijke bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht.

Contract opzeggen

Het is in België in de meeste gevallen niet nodig om je contract op te zeggen. Bij een verhuis kun je namelijk je energiecontract gewoon meenemen naar je nieuwe adres. In de volgende drie gevallen zal je het Frank Energie contract wel moeten opzeggen:

  1. Bij een verhuis naar een regio waar Frank Energie niet actief is (Wallonië of Brussel).
  2. Bij een verhuis naar het buitenland.
  3. Als je gaat samenwonen met iemand die al een energiecontract heeft.

Om je contract bij Frank Energie op te zeggen, zal je de klantendienst moeten contacteren op de hierboven genoemde gegevens.

Frank Energie review door Mijn Groene Energie

Frank Energie is nog maar kort actief op de Vlaamse energiemarkt. Het is dus lastig om de prestaties van deze leverancier te beoordelen. Zo is er nog geen officiële beoordeling beschikbaar van de Vlaamse energieregulator VREG.

Als energievergelijker zien we de komst van Frank Energie op de Vlaamse energiemarkt als een positieve ontwikkeling. Het actief aanbieden van een dynamisch energiecontract is belangrijk voor het versnellen van de energietransitie en het kan ook nog eens bijdragen aan een lagere energiefactuur. Frank Energie doet dit in combinatie met een slimme applicatie die het een stuk makkelijker maakt om nauwgezet bij te houden wat de actuele prijzen zijn.

Ten slotte zijn de contracten van Frank Energie ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd, zo blijkt uit de energievergelijker van Mijn Groene Energie (by CallMePower). Gebruik onze energievergelijker om te achterhalen wat het voordeligste contract is voor jouw situatie.

logo Frank Energie
logo Frank Energie

Word nu klant bij Frank Energie (Officiële partner)

Bekijk alle artikelen over Frank Energie