Tina Energy is een nieuwe energieleverancier op de Belgische markt die, naar eigen zeggen, het eerste geheel CO2-neutrale energiecontract aanbiedt. Op deze pagina vind je alle informatie over Tina Energy, inclusief de tarieven van deze leverancier en de contactgegevens van de klantendienst.

Wie is Tina Energy?

Tina Energy, kort voor “There Is No Alternative”, biedt naar eigen zeggen het eerste en enige échte compleet CO2-vrije energiecontract aan. Dit doen ze door middel van kernenergie te combineren met hernieuwbare energiebronnen. Hierbij is het belangrijk om op te merken dat er geen gebruik wordt gemaakt van biomassa, een manier van elektriciteit opwekken waarbij CO2-uitstoot vrij komt.

Tina Energy is opgericht om consumenten een stem te geven in het klimaatdebat. Deze energieleverancier is namelijk van mening dat kernenergie cruciaal is voor de energietransitie. Bij de productie van kernenergie komt geen CO2 vrij en het is een stabiele manier voor het opwekken van elektriciteit. Daarnaast garandeert Tina Energy dat de elektriciteit niet opgewekt wordt met biomassa, waardoor het een energiecontract zonder CO2-uitstoot kan aanbieden.

Tina Energy en ENBRO

Tina Energy is een initiatief geweest van ENBRO. Dit is een Belgisch bedrijf dat is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Europese energiemarkt. Jaarlijks helpt ENBRO ongeveer 250.000 bedrijven en consumenten met het vinden van nieuwe energiecontracten. Dit doen ze onder andere door te onderhandelen met de producenten en door middel van groepsaankopen.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Wat zijn de Tina Energy tarieven?

Op dit moment biedt Tina Energy één elektriciteitstarief en gastarief aan. Deze contracten hebben een looptijd van één jaar, waarbij de prijzen variabel zijn. De prijzen van Tina Energy worden om de drie maanden geïndexeerd en de vaste vergoeding wordt aangerekend per contractjaar.

De Tina Energy elektriciteit en aardgas wordt geleverd via energieleverancier Mega. Dit is dan ook de reden waarom je op de tariefkaarten van Tina Energy zowel het logo van Tina Energy als het logo van Mega zult vinden. Verder heeft dit geen invloed op de leveringen van energie.

Oorsprong elektriciteit Tina Energy

De elektriciteit die Tina Energy levert is afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie en zonne-energie, en uit kernenergie. Voor de hernieuwbare energiebronnen wordt er geen gebruik gemaakt van biomassa, doordat deze manier van elektriciteit opwekken zorgt voor CO2-uitstoot. Ongeveer de helft van de geleverde elektriciteit is afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen en de andere helft uit kernenergie.

Aanvullende diensten Tina Energy

Op dit moment is het bij Tina Energy enkel mogelijk om elektriciteit en aardgas af te nemen. Meerdere energieleverancier bieden enkele energie-gerelateerde diensten aan, zoals ketelonderhoud of de installatie van zonnepanelen. Bij Tina Energy is dit dus niet het geval.

Contactgegevens Tina Energy klantendienst

Bij Tina Energy ontvangen alle klanten toegang tot een online klantendienst. Daarnaast is het bij deze leverancier ook mogelijk om bij urgente vragen of problemen telefonisch contact op te nemen met de klantendienst. In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste Tina Energy contactgegevens weergegeven.

Tina Energy contactgegevens klantendienst
Contactmethode Contactgegevens Openingsuren
Tina Energy telefoonnummer 09 394 394 0 Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur
Tina Energy e-mailadres [email protected] Reactie binnen enkele werkdagen
Contactformulier Tina Energy contactformulier

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht? Navigeer dan naar de Tina Energy contactpagina voor een uitgebreid overzicht.

Op dit moment is er geen Tina Energy klantenzone beschikbaar waar je kunt inloggen. Het is dus niet mogelijk om je energiecontract zelf, online te beheren. Hiervoor zal je altijd met de klantendienst contact op moeten nemen op één van de bovenstaande manieren.

Hoe Tina Energy verhuis doorgeven?

Het doorgeven van een Tina Energy verhuis kan bij voorkeur al vanaf 30 dagen voor de effectieve verhuisdatum. Het doorgeven van het Tina Energy overnamedocument moet uiterlijk binnen zeven dagen na de effectieve verhuis worden gedaan. Dit document kan worden doorgestuurd via het e-mailadres of het contactformulier dat hierboven is weergegeven.

Op dit moment is Tina Energy enkel actief in Vlaanderen en Wallonië. Bij een verhuis naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal je het energiecontract bij Tina Energy moeten opzeggen en een ander contract moeten afsluiten bij een energieleverancier die actief is in Brussel.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Tina Energy review door Mijn Groene Energie

Tina Energy is een zeer nieuwe energieleverancier op de Belgische energiemarkt, wat Mijn Groene Energie altijd als een goede ontwikkeling ziet. Daarnaast zet deze leverancier in op het aanbieden van CO2-neutrale energiecontracten. Deze kunnen echter niet groen worden genoemd, aangezien er voor een groot gedeelte gebruik wordt gemaakt van kernenergie. Toch geeft Tina Energy personen die kernenergie juist zien als een belangrijke schakel in de energietransitie een stem door publiekelijk aan te geven dat ze stroom uit deze energiebron leveren.

Hoewel het moederbedrijf van Tina Energy - ENBRO - een relatief belangrijke speler is, kan dit niet worden gezegd over Tina Energy. Het bedrijf is vooralsnog erg klein en heeft geen grote groep consumenten weten te overtuigen. Daarnaast is de informatie op de website beperkt en zijn de contactgegeven van de klantendienst lastig te vinden. Bovendien is er geen online klantenzone beschikbaar. In dit opzicht heeft Tina Energy nog een aantal zaken die ze kunnen verbeteren.

Hoe Tina Energy klant worden?

Op dit moment is Tina Energy actief in Vlaanderen en Wallonië, zowel voor consumenten als voor professionele klanten. Om klant te worden zal je op de website van Tina Energy je persoonlijke gegevens in moeten vullen. Vervolgens zal je hier een voorstel met de tarieven ontvangen en kan je hiermee akkoord gaan. Daarna zal je een e-mail en sms ontvangen van Tina Energy met een bevestiging van je registratie.

Na de bevestiging zal Tina Energy de overstap in gang zetten en je oude energieleverancier op de hoogte brengen. Hierna zal je oude leverancier de meterstanden opmaken voor de slotfactuur. Deze ontvang je ongeveer zes tot acht weken na het doorgeven van de meterstanden.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier? (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie om gratis over te stappen naar een groene energieleverancier.

gas en elektriciteit

Veranderen van energieleverancier?

Dien een terugbelverzoek in of bel ons op maandag - vrijdag van 8:00 - 19:00 uur en zaterdag van 8:30 - 17:30 uur.

Bekijk alle artikelen over Tina Energy