Ecopower is een groene burgercoöperatie uit Vlaanderen en levert elektriciteit aan particulieren en zakelijke klanten. Op deze pagina vind je alle informatie over Ecopower, inclusief de contactgegevens van de klantendienst en informatie over de aanvullende diensten.

Wat zijn de Ecopower tarieven?

Energieleverancier Ecopower cvba is een Vlaamse burgercoöperatie voor het leveren van groene stroom en warmte. Het bedrijf bestond in oktober 2021 dertig jaar en levert inmiddels aan ruim 55.000 huishoudens in Vlaanderen elektriciteit.

Het afsluiten van een particulier energiecontract bij Ecopower kan tot een verbruik van maximaal 20.000 kWh per jaar. Hoe je klant kunt worden bij Ecopower, lees je onderaan dit artikel.

Op zoek naar een overzicht van alle energieleveranciers? Bekijk alle energieleveranciers in België voor een overzicht van het aanbod op de Belgische energiemarkt.

Ecopower tarief elektriciteit

Op dit moment is er slechts één Ecopower elektriciteitstarief beschikbaar. Dit tarief is beschikbaar in heel Vlaanderen en de prijzen die worden gepubliceerd zijn afhankelijk van de verantwoordelijke netbeheerder.

In de onderstaande tabel zijn de actuele Ecopower tarieven weergegeven. De weergegeven prijzen zijn inclusief btw en alle bijkomende kosten.

Overzicht Ecopower tarieven
Netbeheerder - Netgebied Prijs juli - oktober 2022 €/kWh Prijs november 2022 €/kWh
Fluvius Antwerpen 0.2615 0.7193
Fluvius Gaselwest 0.3024 0.7603
Fluvius Imewo 0.2772 0.7350
Fluvius Intergem 0.2673 0.7251
Fluvius Iveka 0.2919 0.7497
Fluvius Iverlek 0.2778 0.7356
Fluvius Limburg 0.2490 0.7356
Fluvius PBE 0.2634 0.7212
Fluvius Sibelgas 0.2862 0.7440
Fluvius West 0.2543 0.7122

Vanaf 1 november 2022 zijn de prijzen van Ecopower voor de helft variabel en voor de helft vast. Het vaste gedeelte van het energietarief bedraagt € 0,23 per kWh. Het overige gedeelte van de energieprijs is afhankelijk van de marktprijzen van energie.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Is er Ecopower aardgas beschikbaar?

Op dit moment is er geen Ecopower gas beschikbaar. Omdat deze leverancier zich vooral richt op het aanbieden van duurzame energie, heeft Ecopower ervoor gekozen om geen aardgas te leveren, wat een fossiele brandstof is. Wel is het mogelijk om bij Ecopower enkele producten af te nemen voor het verwarmen van woning. Meer informatie over de groene warmte van Ecopower vind je hieronder.

Aanvullende diensten Ecopower

Veel energieleveranciers bieden aanvullende diensten aan, zoals ketelonderhoud of de installatie van zonnepanelen. Ecopower heeft er echter voor gekozen om deze diensten niet aan te bieden, maar te kiezen voor het leveren van producten voor het verwarmen van woningen. Deze producten worden geproduceerd door Ecopower, in hun eigen fabrieken in België.

Ecopower briketten

Briketten zijn een duurzaam en kwalitatief alternatief voor brandhout. De Ecopower briketten worden geproduceerd in de coöperatieve fabriek in Ham en garanderen een hoog rendement en een lage uitstoot.

De Ecopower briketten hebben een ENplus A1-kwaliteitslabel, wat de strengste normen voor kwaliteit, stofgehalte, calorische waarden, asgehalte en herkomst van de grondstoffen garandeert. De briketten van Ecopower zijn verkrijgbaar op de website van Ecopower of bij één van de verkooppunten.

Ecopower pellets

Pellets zijn een hernieuwbare brandstof met een relatief lage uitstoot en een hoog rendement. De Ecopower pellets zijn vooral interessant als alternatief voor verwarmen op stookolie of brandhout.

Net zoals de briketten, hebben de Ecopower pellets het ENplus A1-label, wat de hoogste kwaliteit garandeert. De pellets van Ecopower zijn te bestellen op de website van deze leverancier of bij één van de verkooppunten.

Klantendienst Ecopower contacteren

De Ecopower klantendienst is te bereiken op meerdere manieren, zowel on- als offline. Bij deze leverancier is het altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantendienst, ongeacht het gekozen energiecontract.

In de tabel hieronder zijn de belangrijkste Ecopower contactgegevens weergegeven.

Ecopower klantendienst contactgegevens
Contactmethode Contactgegevens Openingsuren
Ecopower telefoonnummer 03 287 37 79 Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur
Ecopower e-mailadres [email protected] Reactie binnen vijf werkdagen

Voor urgente vragen, zoals problemen bij facturatie of terugbetalingen, is het aan te raden om met het Ecopower telefoonnummer contact op te nemen. Voor minder urgente vragen kun je gebruik maken van het e-mailadres.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Mijn Ecopower klantenzone

In de Mijn Ecopower klantenzone is het mogelijk om een groot aantal zaken betreffende je energiecontract zelf, online te beheren. Het is onder andere mogelijk om je voorschotfactuur aan te passen, gebruik in te zien en de energiefacturen te downloaden. Hierdoor is het minder vaak nodig om met de Ecopower klantendienst contact op te nemen.

Ecopower inloggen Om in te loggen bij Mijn Ecopower navigeer je naar de Ecopower inlogpagina.

Ecopower verhuis doorgeven

Het doorgeven van een Ecopower verhuis kan zeer gemakkelijk in de online klantenzone van deze leverancier. Hier is het mogelijk om een adreswijziging en de verhuisdatum door te geven. Daarnaast zal je ook het Ecopower overnamedocument moeten invullen voor het overnemen van de energiemeters en het doorgeven van de meterstanden. Dit document kun je opsturen naar het bovenstaande e-mailadres.

Ecopower aandelen

Alle klanten van Ecopower zijn ook een eigenaar van alle Ecopower installaties. Om klant te worden dien je namelijk aandeelhouder te zijn. Eén Ecopower aandeel kost € 250 en behoudt altijd zijn waarde. Daarnaast zijn er geen kosten verbonden aan het (ver)kopen van aandelen. Verder heeft elke aandeelhouder één stem in de algemene vergadering, waardoor klanten van Ecopower ook de richting van het bedrijf kunnen bepalen.

Het aantal aandelen is beperkt tot maximaal twintig per persoon.

Hoe Ecopower aandeel verkopen?

Na het aanschaffen van een Ecopower aandeel, zal deze vaststaan tot het derde boekjaar na aankoop. Pas na het derde boekjaar is het mogelijk om het Ecopower aandeel te verkopen. Aan de verkoop van het aandeel zijn geen kosten verbonden.

Om je Ecopower aandeel te verkopen dien je met de klantendienst van deze leverancier contact op te nemen.

Hoeveel bedraagt het Ecopower dividend?

Het is ook mogelijk dat Ecopower dividend uitkeert als er winst wordt gemaakt. De dividend kan maximaal 6 % bedragen. Het kan echter ook voorkomen dat er geen dividend wordt uitgekeerd.

Hoe Ecopower klant worden?

Zoals eerder benoemt, zal je eerst een Ecopower aandeel moeten aanschaffen voordat je klant kan worden bij deze leverancier. Door het aanschaffen van een aandeel, investeer je direct mee in de productie installaties van Ecopower. Zodra je het aandeelhoudersbewijs hebt ontvangen, is het mogelijk om een energiecontract bij Ecopower af te sluiten.

Ecopower klant worden niet mogelijk Door de hoge energieprijzen heeft Ecopower een tijdelijke klantenstop ingevoerd. Deze klantenstop zal in ieder geval tot eind 2022 duren.

Ecopower review door Mijn Groene Energie

Hoewel Ecopower niet de goedkoopste energieleverancier van België is, zijn de prijzen van deze leverancier wel aantrekkelijk. Ondanks de verplichte aanschaffing van een aandeel, zal het in veel gevallen mogelijk zijn om te besparen door klant te worden bij Ecopower.

Huishoudens die gebruik maken van aardgas voor het verwarmen van hun woning zullen echter een extra energiecontract moeten afsluiten. Bij Ecopower is het namelijk niet mogelijk om aardgas af te nemen, waardoor gebruikers van deze brandstof genoodzaakt zijn om een gascontract bij een andere leverancier af te sluiten.

Al met al ziet Mijn Groene Energie Ecopower als een zeer betrouwbare en groene speler op de Belgische energiemarkt. Klanten van deze leverancier investeren direct in de productie van groene stroom in België en hebben zeggenschap in de richting van het bedrijf. Het verplichte aandeel en het ontbreken van gascontracten kan echter een drempel zijn voor huishoudens om klant te worden bij deze leverancier.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Is Ecopower betrouwbaar?

Ecopower is al een lange tijd actief op de Belgische energiemarkt en ontvangt al een zeer lange tijd de beste score voor haar dienstverlening van de Vlaamse energieregulator VREG. De regulator ontvangt de minste klachten over deze leverancier, waardoor Ecopower met 5/5 sterren wordt beoordeeld. Hierdoor kan Ecopower als een zeer betrouwbare energieleverancier worden gezien.

Ecopower ervaringen Om er zeker van te zijn of energieleverancier Ecopower de juiste keuze is, heeft Mijn Groene Energie een overzicht gemaakt met Ecopower reviews.

Waar komt de stroom van Ecopower vandaan?

De stroom van Ecopower is volledig afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Volgens de VREG herkomstvergelijker is het grootste gedeelte van de elektriciteit van Ecopower afkomstig uit windenergie en zonne-energie.Een kleiner gedeelte komt uit biogas en waterkracht. Alle stroom van Ecopower is opgewekt in België, waarvan het grootste gedeelte in Vlaanderen.

Bekijk alle artikelen over Ecopower