OCTA+ is een energieleverancier waar je terecht kunt voor onder andere mazout en brandstof, maar ook groene elektriciteit en aardgas. Sinds 1881 is de OCTA+ actief in België en levert momenteel haar energie in Wallonië en Vlaanderen. Op deze pagina vind je onder meer de tarieven, contactgegevens en beoordelingen van OCTA+.

Wat zijn de OCTA+ tarieven?

OCTA+ biedt momenteel vijf verschillende tarieven aan voor haar klanten. Niet alleen OCTA+ kiest ervoor om variabele tarieven aan te houden, ook andere energieleveranciers maken deze keuze steeds vaker. OCTA+ Smart Variabel is het enige contract met een duurtijd van één jaar.

OCTA+ klant worden
logo octaplus

Word nu klant bij OCTA+ (Officiële partner)

Sluit direct een contract af bij OCTA+ of bel voor een gratis vergelijking.

OCTA+ klant worden
logo octaplus

Word nu klant bij OCTA+ (Officiële partner)

Sluit direct een contract af bij OCTA+ of bel voor een gratis vergelijking.

Overzicht OCTA+ tariefkaart

In de onderstaande tabel is een overzicht van de OCTA+ tariefkaarten weergegeven.

Overzicht OCTA+ tariefkaart
  OCTA+ Smart Variabel OCTA+ Clear OCTA+ Eco Clear
Looptijd 1 jaar Onbepaald Onbepaald
Soort tarief Variabel Variabel Variabel
Groene energie Mogelijk ✔️
Telefonische klantendienst ✔️ ✔️ ✔️
Online klantendienst ✔️ ✔️ ✔️
Factuur per e-mail ✔️ ✔️ ✔️
Factuur per post ✔️ ✔️ ✔️

OCTA+ klant worden
logo octaplus

Word nu klant bij OCTA+ (Officiële partner)

Sluit direct een contract af bij OCTA+ of bel voor een gratis vergelijking.

OCTA+ klant worden
logo octaplus

Word nu klant bij OCTA+ (Officiële partner)

Sluit direct een contract af bij OCTA+ of bel voor een gratis vergelijking.

Waar komt de elektriciteit van OCTA+ vandaan?

Bij de energieleverancier komt het grootste gedeelte uit kernenergie en fossiele brandstoffen. Ondanks dat OCTA+ ervoor heeft gekozen om groene energie te leveren bij haar Eco contracten, is de leverancier niet de meest duurzame optie.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Hoe OCTA+ klantendienst contacteren?

De Belgische energieleverancier heeft een groot aantal mogelijkheden om de klantendienst te bereiken. Ondanks dat het energiebedrijf een relatief kleine aanbieder is, heeft de leverancier goed geïnvesteerd in haar klantendienst. In dit onderdeel worden de belangrijkste contactgegevens benoemd.

OCTA+ Online klantenzone

Naast de klantendienst van OCTA+, is er ook een online klantenzone genaamd My OCTA+. Daarnaast heeft OCTA+ ook sociale netwerken zoals Twitter, Whatsapp en Facebook. Verder is er een contactformulier te vinden op de website van OCTA+. Hier kun je bijvoorbeeld terecht met vragen of je kunt je energieovernamedocument versturen. Zodra het contact formulier is ingevuld kun je een reactie verwachten binnen enkele werkdagen. In het tabel hieronder worden de belangrijkste contactgegevens van OCTA+ weergegeven.

OCTA+ contactgegevens
Contactmethode Contactgegevens Bereikbaarheid
Klantendienst OCTA+ 02 851 01 51 Maandag t/m vrijdag van 8:00 to 18:00
Contactformulier OCTA+ contactformulier Reactie binnen enkele werkdagen
OCTA+ e-mailadres [email protected]
Sociale netwerken WhatsApp, Twitter en Facebook Maandag t/m vrijdag van 8:00 to 18:00

Niet de contactgegevens gevonden die je zocht of op zoek naar meer informatie? Bekijk dan de het overzicht met alle OCTA+ contactgegevens.

My OCTA+

In My OCTA+ is het mogelijk om je contract in te zien maar ook te wijzigen. Daarnaast is het mogelijk om hetvoorschotbedrag aan te passen en zijn alle energiefacturen beschikbaar. Doordat My OCTA+ 24/7 bereikbaar is, kunnen problemen soms sneller worden opgelost dan met de OCTA+ klantendienst. Ook zijn de persoonsgegevens beschikbaar en kan je een OCTA+ verhuis moeiteloos regelen.

Wat is het OCTA+ adres?

Er zijn verschillende adressen van OCTA+. Zo zijn er kantoren verspreid in heel België, maar het zijn geen klant loketten. Neem daarom altijd eerst contact op met deze energieleverancier voordat je één van OCTA+ haar adressen wilt bezoeken. Het adres waar briefverkeer naar toe kan worden verzonden en ook de hoofdzetel van OCTA+ is, bevindt zich op het onderstaande adres:

OCTA+ Energie
Schaarbeeklei 600,
Vilvoorde 1800

De overige adressen van OCTA+ bevinden zich op de onderstaande locatie:

OCTA+ Mariembourg (Couvin)
Rue des Mousquetaires Gris 33,
Mariembourg 5660

 

OCTA+ Luik
Rue de l'ïle Monsin 23,
Luik 4020

OCTA+ aanvullende diensten

Laadpaal auto

Een van de OCTA+ aanvullende diensten bestaat uit tankcontroles. Verder geeft OCTA+ een automatische vulling van de mazoutketel. Er is ook een andere mogelijkheid om je betaling van mazout te verspreiden met behulp van een budgetplan. Mazout bestellen is een kostbare uitgave, dus kan het voordelig zijn om de betaling in verschillende delen te verspreiden.

OCTA+ Mazout

De energieleverancier levert niet alleen elektriciteit en aardgas, maar ook mazout en brandstof. Voor mazout maakt OCTA+ onderscheid tussen Mazout + en normale Mazout. Ook is er Gasolie Extra, wat een lager zwavelgehalte heeft dan mazout. Meer dan 30.000 klanten hebben al gekozen voor mazout van OCTA+.

Waar kan ik tanken met de OCTA+ tankkaart?

Als je een OCTA+ tankkaart bezit, is het mogelijk om bij meer dan 1.850 tankstations te tanken in België. De HybridCard is een 2- in 1 kaart voor laden en tanken. Met de HybridCard Benelux kan je ook in Groothertogdom Luxemburg of Nederland tanken. Hier zijn er maar liefst 1.700 tankstations waar je terecht kunt om te tanken. Het is erg gemakkelijk om de HybridCard aan te vragen op de OCTA+ website, de offerte is binnen vier stappen afgerond.

Hoe OCTA+ verhuis regelen?

Een verhuis regelen kan soms een hoop moeite met zich meebrengen. Bij elk soort contract van OCTA+ zal je een overnamedocument moeten invullen. Het is daarbij mogelijk om je verhuis door te geven in My OCTA+.

Overnamedocument OCTA+

Als je een OCTA+ verhuis op de planning hebt staan is het noodzakelijk om een energieovernamedocument in te vullen. In dit document moet je de meterstanden en EAN-codes van de energiemeters noteren. Dit is te vinden op je energiefactuur. Het is gemakkelijk om het document te uploaden in de online klantenzone, maar het is ook mogelijk om het op te sturen naar het e-mailadres van OCTA+.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

OCTA+ review door Mijn Groene Energie

OCTA+ positioneert zichzelf in de markt als de meest familiale energieleverancier die te vinden is in België. Het bedrijf streeft naar een prettige dienstverlening, toch is de uitkomst van de VREG-test niet als uitstekend beoordeeld.

Echter, kan OCTA+ beschouwd worden als een betrouwbare energieleverancier. De onderneming levert 100 % groene stroom bij haar eco contracten zonder dit groen te wassen. Verder concludeert Mijn Groene Energie dat het aanbod bij OCTA+ groter is dan bij de concurrenten op de energiemarkt in België. Zo kiest OCTA+ er bijvoorbeeld voor om een tankkaart aan te bieden voor haar klanten.

Daarnaast zijn de tarieven aantrekkelijk geprijsd, maar heeft het energiebedrijf in de meeste gevallen niet de goedkoopste energietarieven op de markt. Tevens was OCTA+ actief in Brussel, maar levert momenteel alleen gas en elektriciteit in Wallonië en Vlaanderen. Door de huidige marktsituatie besloot de energieleverancier niet meer haar energie te leveren aan 17.000 klanten in Brussel. Wellicht verandert deze situatie in de toekomst, zodra er een wending komt in de energiemarkt in België.

Bekijk de OCTA+ reviewpagina voor meer informatie en beoordelingen.

OCTA+ Greenpeace beoordeling

Groen plantje

Greenpeace geeft OCTA+ in 2022 een nog lagere score dan voorgaande jaren. De leverancier ontvangt een score van 6/20 door Greenpeace. OCTA+ koopt namelijk veel van haar elektriciteit op wat bestaat uit vervuilende bronnen zoals kern- en kolen energie. Daarnaast is het niet bekend of de energieleverancier nieuwe investeringen zal plannen.

Is OCTA+ betrouwbaar?

Door de Vlaamse energieregulator VREG wordt OCTA+ beoordeeld met 3/5 sterren voor haar gegeven dienstverlening. Als de leverancier gerankt wordt met een hoog aantal sterren, betekent het dat er een lage hoeveelheid aan tweedelijnsklachten zijn. In totaal heeft de energieleverancier meer dan 100.000 klanten. Hiervan zijn 26.000 klanten die aardgas krijgen geleverd en 40.000 klanten elektriciteit.

Bekijk alle artikelen over OCTA+