check selectra
Sebastian Matthijsen

Sebastian Matthijsen

Energie-expert

Sebastian is de energie expert van Mijn Groene Energie. Hij is verantwoordelijk voor alle informatie met betrekking tot duurzaamheid en groene energie.

Over Sebastian

Sebastian is sinds 2021 werkzaam bij Mijn Groene Energie als energie-expert. Zijn voornaamste doel is het informeren en adviseren van onze bezoekers over de energiemarkt. Hij heeft zicht ontwikkeld tot expert op zowel de Belgische als de Nederlandse energiemarkt. Dit stelt hem in staat om een diepgaand inzicht te bieden in internationale beleidsvorming, samenwerkingsverbanden en energieprijzen zowel lokaal als internationaal. Sebastian deelt zijn kennis zowel via onze website als met de Belgische media.

Zijn missie bij Mijn Groene Energie

De missie van Sebastian is het vergelijken van energiecontracten makkelijker en transparanter te maken. Dit doet hij door alle leveranciers op dezelfde criteria te vergelijken en alle contracten op te nemen in zijn vergelijkingen. Naast het up-to-date houden van onze vergelijker, deelt Sebastian ook zijn kennis over de Belgische en internationale energiemarkten.

Expertises van Sebastian omvatten onder andere:

  • Vergelijken van energieleveranciers in België en Nederland.
  • Adviseren in het kiezen van een type energiecontract (vast, variabel of dynamisch).
  • Geven van tips voor besparingen met kleine en grote energiebesparende maatregelen.
  • Energiecontracten in combinatie met elektrische mobiliteit, waaronder de installatie van laadpalen en dynamische contracten.
  • Vergelijken, installeren en gebruiken van zonnepanelen.

Advies van Sebastian

Hoe vind je de beste energieleverancier?

Om de beste energieleverancier te selecteren, raad ik aan om altijd een vergelijking te maken op basis van je (verwachte) jaarlijkse energieverbruik. Kijk hierbij niet alleen naar de prijzen per kWh of de jaarlijkse kosten, maar besteed ook aandacht aan de algemene voorwaarden en de aangeboden aanvullende diensten.

Wat is de snelste manier om te besparen op je energiefactuur?

De snelste en eenvoudigste manier om je energiefactuur te verlagen, is door over te stappen naar een voordeliger contract. In België is overstappen volledig gratis en kan het op elk moment plaatsvinden, met een opzegtermijn van slechts één maand. Zo kun je direct besparen zonder iets te wijzigen aan je woning of je energieverbruik.

Zijn zonnepanelen een interessante investering?

Zonnepanelen zijn nog altijd een aantrekkelijke investering. De aanschafkosten zijn de laatste jaren aanzienlijk gedaald, terwijl het elektriciteitsverbruik — mede door de opkomst van elektrische auto's en warmtepompen — toeneemt. Dit maakt zonnepanelen een effectieve manier om te besparen op energiekosten. Bovendien zijn zonnepanelen bijna altijd een rendabele investering, die vaak binnen 10 jaar terugverdiend kan worden.

Veel Belgen blijven jarenlang bij dezelfde leverancier zitten voor hun gas- en/of elektriciteitscontract en betalen onnodig veel. Door actief het aanbod te vergelijken en over te stappen zodra er een goedkopere aanbieding beschikbaar is, kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Sebastian Matthijsen

Expertise van Sebastian

Meest gelezen artikelen van Sebastian

Sebastian schrijft ook voor killmybill.be, callmepower.be en selectra.nl.