Energieleverancier DATS 24, in België vooral bekend van tankstations, levert in Vlaanderen en Wallonië elektriciteit en aardgas aan particulieren en professionele afnemers. Op deze pagina vind je alle informatie over DATS 24, zoals het energieaanbod, de contactgegevens en beoordelingen.

Aanbod DATS 24 stroom en gas

Energieleverancier DATS 24 is in België vooral bekend van de tankstations, maar levert tegenwoordig ook gas en elektriciteit. Daarnaast investeert het bedrijf in een groot aantal duurzame oplossingen, zoals laadpalen voor elektrische auto’s, om zo een compleet aanbod voor energie te kunnen aanbieden.

Op dit moment is DATS 24 enkel actief in Vlaanderen en Wallonië. Om een contract af te sluiten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal je met een andere energieleverancier contact op moeten nemen. Er zijn tevens geen plannen bekend over een toetreding van DATS 24 op de energiemarkt van Brussel.

Bekijk alle energieleveranciers in België voor een volledig overzicht van de energiemarkt.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Tariefkaart DATS 24

De DATS 24 tariefkaart bestaat momenteel slechts uit één elektriciteitstarief en één gastarief. Deze prijzen van deze energiecontracten zijn variabel en hebben een onbepaalde looptijd. De prijzen worden maandelijks aangepast op basis van de marktprijzen van energie die op dat moment gelden.

Beide DATS 24 energiecontracten bieden toegang tot de volledige klantendienst van deze leverancier. Bij een vraag of probleem is het dus altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de klantendienst. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om online contact op te nemen of in te loggen in de klantenzone.

Bekijk de DATS 24 tarieven voor meer informatie.

Welke stroom krijg je als energieklant bij DATS 24?

Hoewel DATS 24 nog steeds veel werkt met fossiele brandstoffen, ontvang je bij deze energieleverancier standaard groene stroom. De elektriciteit van DATS 24 wordt vooral opgewekt door windenergie, waarvan het grootste afkomstig is van windparken op zee. Daarnaast is ook een klein gedeelte van de elektriciteit afkomstig uit biogas.

DATS 24 energie en overige dienstverleningen

Naast het leveren van elektriciteit en aardgas, houdt DATS 24 zich ook bezig met andere diensten. De meeste van deze dienstverleningen hebben te maken met mobiliteit, de kernactiviteit van het bedrijf. In dit onderdeel vind je alle informatie over de aanvullende diensten van DATS 24.

DATS 24 tankkaart

De DATS 24 tankkaart wordt beschikbaar gesteld voor bedrijven. Particulieren kunnen de Xtra-app downloaden om op deze manier te profiteren van kortingen. Het grote voordeel van de DATS 24 tankkaart is dat je als bedrijf aan het einde van de maand één factuur ontvangt voor alle tankbeurten van het wagenpark. Dit vergemakkelijkt de boekhouding en bovendien betaal je een lagere prijs door de kortingen die je bij de tankkaart ontvangt.

DATS 24 laadpalen en laadplein

Nu de energietransitie in volle gang is en steeds meer Belgen gebruik maken van groene vervoersmiddelen, zoals een elektrische auto. Voor deze personen heeft DATS 24 een speciale laadpas ontwikkeld, waarmee je toegang krijg tot het gehele laadnetwerk van de Colruyt Group, Allego, Blue Corner, MobilityPlus, Fastned en IONITY.

Ook goed om te weten is dat je met de DATS 24 laadpas geheel groene stroom laadt. Hierdoor is het dus mogelijk om groen te rijden en je ecologische voetafdruk te verkleinen. De DATS 24 laadpas kost € 1,99 per maand.

Hoeveel DATS 24 laadpunten zijn er? In België zijn er ruim 19.500 DATS 24 laadpunten internationaal kun je bij ruim 206.000 laadpunten terecht.

Klantendienst DATS 24 contacteren

De DATS 24 klantendienst contacteren kan op meerdere manieren, zowel on- als offline. Bij deze leverancier is het altijd mogelijk om telefonisch contact op te nemen bij een vraag of probleem, iets dat niet bij alle leveranciers het geval is. In de tabel hieronder zijn de belangrijkste contactgegevens van DATS 24 weergegeven.

Klantendienst DATS 24 contacteren
Contactmethode Contactgegevens Openingsuren
DATS 24 telefoonnummer +32 23 63 51 52 Maandag t/m zaterdag van 7:00 tot 20:00 uur en zondag van 10:00 tot 20:00 uur
Contactformulier DATS 24 contactformulier Reactie binnen 24 uur

My DATS 24 klantenzone

Naast de mogelijkheden om direct met de DATS 24 klantendienst contact op te nemen, is het ook mogelijk om je energiecontract zelf, online te beheren. In de DATS 24 klantenzone is het mogelijk om meerdere zaken betreffende je energiecontract in te zien en aan te passen.

Bij DATS 24 inloggen doe je met het e-mailadres waarmee het energiecontract is geregistreerd of met een Xtra-kaartnummer.

DATS 24 login Inloggen bij de DATS 24 klantenzone? Ga naar de DATS 24 inlogpagina.

DATS 24 factuur

De DATS 24 factuur ontvang je bij deze leverancier standaard per e-mail. Het is niet mogelijk om ervoor te kiezen om de factuur per post te ontvangen. Het is wel mogelijk om in te loggen in de klantenzone en hier je facturen te downloaden. Deze facturen kun je vervolgens ook printen. In de klantenzone kun je alle facturen vinden die je van DATS 24 hebt ontvangen.

Hoe DATS 24 verhuis regelen en doorgeven?

Het doorgeven van een DATS 24 verhuis dien je ten vroegste 60 dagen voor je verhuis en maximaal 30 dagen na je verhuis door te geven aan deze leverancier. Voor het doorgeven van je verhuis heb je in ieder geval de nieuwe adresgegevens, de EAN-code(s) van de energiemeters in de nieuwe woning en de verhuisdatum nodig.

Daarnaast zal je ook het DATS 24 overnamedocument moeten invullen en doorgeven. In dit document noteer je onder andere de meterstanden en de EAN-codes van de energiemeters. Dit document kun je uploaden in de online klantenzone van DATS 24, ook wel bekend als Xtra-profiel.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

DATS 24 review door Mijn Groene Energie

DATS 24 volgt een pad wat meerdere uitbaters van tankstations, zoals TotalEnergies en OCTA+, ook volgen. In tegenstelling tot enkele concurrenten, doen ze dit met een volledig groen aanbod. De elektriciteit van DATS 24 is namelijk volledig afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen.

Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere energie gerelateerde diensten af te nemen bij DATS 24, zoals een laadpas of tankkaart. Hierdoor kan deze leverancier vooral aantrekkelijk zijn voor bedrijven of consumenten die een elektrische auto hebben.

Op dit moment is DATS 24 nog een kleine speler op de energiemarkt, ondanks het feit dat ze al enkele jaren actief zijn als energieleverancier. Mijn Groene Energie ziet dan ook graag de evolutie van deze leverancier tegemoet.

Wat zijn de DATS 24 klachten?

Op het internet zijn relatief weinig klachten te vinden over DATS 24. Daarnaast heeft de energieregulator VREG geen beoordeling over deze leverancier gepubliceerd doordat DATS 24 nog onvoldoende klanten heeft om een juiste beoordeling te geven. De grootste gedeelte van de klachten over DATS 24 gaan over de klantendienst die niet erg reactief zou zijn. Door de lage hoeveelheid klanten is dit echter lastig te bevestigen.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Bekijk alle artikelen over DATS 24